Ресурс

Три типа сайтове с качествени приходи от AdSense

Изображение за ресурса
Най-добри практики

Искате да научите как да си осигурявате приходи от сайта си? Тези три типа сайтове постоянно показват висока ефективност с AdSense.

Искате ли да научите как да си осигурявате приходи от уебсайта си с помощта на Google AdSense? Ако е така, най-основните съвети за Google AdSense се отнасят до това, кои типове сайтове печелят най-много пари с програмата. Най-простият отговор е, че това са сайтове с много съдържание, съсредоточено върху конкретна тема, които имат голям трафик. По-конкретно обаче Ви предлагаме информация за трите типа сайтове, към които трябва да се стремите, ако искате да получавате приходи от AdSense.

Независимо какъв тип сайт създадете, той трябва да спазва правилата на Google AdSense. По-специално, прочетете за конкретните типове съдържание, които не се допускат за Google AdSense.

1. Сайт на блог

За разлика от сайтовете с няколко страници и съдържание, което рядко се променя, блоговете са сайтове, в които Вие и други хора (за чието съдържание също носите отговорност съгласно правилата на AdSense) редовно ще добавяте ново съдържание. При различните блогове честотата на добавяне е различна – от всеки час до веднъж месечно. Това зависи от разнообразни фактори, включително броя на сътрудниците и времето, което собствениците и редакторите имат за преглеждане и публикуване на съдържание.

Популярни блогове, като Daily Dot, използват Google AdSense за осигуряване на приходи от посетителите, които водят до приблизително 5 до 10 милиона импресии месечно според Google Дисплейно планиране. Сайтът разполага банери от Google AdSense на различни места, включително в заглавката, в долния колонтитул на публикациите в блога, както и между представянията на водещите публикации във всяка категория.

Вградено изображение за ресурса

2. Сайт на форум

Ако се притеснявате от идеята да създавате собствено съдържание или да управлявате други автори, следващият тип сайт, особено подходящ за генериране на приходи от AdSense, е форумът. Форумите са места, където хората се събират, за да обсъждат конкретни теми. Пример за това е catforum.com, посветен на любителите на котки от цял свят, от който се осигуряват приходи с помощта на Google AdSense.

Форумът е много активен, с над 1 милион публикации и повече от 49 000 членове. Членовете на сайта, които го ползват безплатно, виждат реклами от Google AdSense, когато влизат в профила си и докато посещават дискусиите.

При форумите ще трябва първо да създадете съдържание. Но вместо дълго съдържание за блог трябва да създадете дискусии и да намерите хора, които да взаимодействат с Вас в тях. С течение на времето все повече хора ще идват да обсъждат основната тема и в крайна сметка посетителите ще започнат да кликват върху реклами, свързани с нея. Само не забравяйте да прегледате специалните правила на AdSense по отношение на съдържанието, генерирано от потребителите.

3. Сайт с безплатен онлайн инструмент

За програмистите или хората, които имат бюджет да наемат програмисти, създаването на сайт с безплатен онлайн инструмент е друг начин да получават приходи от AdSense. Безплатните онлайн инструменти могат да придобият огромна популярност, особено ако намерите подходящата целева аудитория, която да ги използва, и участниците в нея препоръчат инструмента в своите общности.

Да вземем например GIFmaker.me. Сайтът съдържа безплатен онлайн инструмент за създаване на GIF файлове, които се радват на голяма популярност в социалните медии. Докато посетителят на сайта създава безплатен GIF файл, му се показват няколко реклами от Google AdSense в горната част на сайта и в страничните ленти.

Вградено изображение за ресурса

Ако безплатният Ви онлайн инструмент постигне първа позиция в резултатите от търсенето за целевата Ви ключова дума, с приходите си от AdSense може да изплатите инвестицията си в разработването на инструмента.

Независимо какъв тип сайт използвате за Google AdSense, трите ключови фактора за успешно осигуряване на приходи от уебсайта Ви са следните: Първо, Вашият блог, форум или безплатен онлайн инструмент трябва да бъдат за нещо, от което хората се интересуват и съответно ще търсят.

Можете да използвате инструмента за планиране на ключови думи в Google Ads, за да видите дали темата, която обмисляте, е популярна сред потребителите на Google Търсене. Например за gif maker има средно 110 000 търсения на месец, които допринасят за над единия милион посетители на сайта месечно според SimilarWeb. Постарайте се съответната ключова дума да се използва на подходящи места в сайта Ви, както е описано в указанията на Google за уеб администратори в секцията „Помогнете на Google да разбере страниците Ви“.

Второ, трябва да създадете нещо полезно за посетителите, които идват на уебсайта Ви. Наистина, крайната Ви цел е те да кликнат върху рекламите Ви, за да генерират приходи. Но ако не създавате информативни публикации в блога, не модерирате завладяващи дискусии и не предоставяте ценен инструмент, хората ще престанат да идват на уебсайта Ви и в крайна сметка ще загубите посетителите, които да кликват върху показваните от Вас реклами.

Трето, популяризирайте блога, форума или онлайн инструмента си, за да получите необходимите посетители, които да потребяват съдържанието, да участват в дискусии и да използват инструмента. Като популяризирате сайта си, ще помогнете да получи споделяния в социални медии и ценни препратки, като последните ще допринесат сайтът в крайна сметка да се класира добре в търсещите машини. Отново можете да разгледате указанията на Google за уеб администратори, където в секцията „Помогнете на Google да намери страниците Ви“ ще научите повече за това, как правилно да подобрите класирането на уебсайта си в търсещите машини.