Ресурс

Най-добри практики за Google AdSense

Изображение за ресурса
Най-добри практики

Кои са най-добрите практики за Google AdSense? Вижте нашите препоръки, за да Ви помогнем да печелите пари с AdSense

За да печелите пари с Google AdSense, важно е да следвате тези най-добри практики за програмата. С тяхна помощ не само ще продължите да увеличавате приходите си от Google AdSense, но и сайтът Ви ще продължи да се развива и утвърждава.

1. Експериментирайте с различни рекламни елементи.

Има причина Google AdSense да предоставя различни стилове на рекламите. Различните посетители на сайта Ви ще бъдат привлечени и ще кликнат върху различни типове реклами. Някои ще кликнат върху връзки, други ще кликнат върху големи банери, а трети ще кликнат върху видеоблокове.

И не е важен толкова стилът на рекламата, а кой е рекламодателят, използващ този стил, и посетителят, съответстващ на този рекламодател. Да приемем, че сайтът Ви се посещава от някой, който току-що е бил в сайта на голям търговец на дребно. Ако този търговец има реклами за ремаркетинг с определен размер и Вие използвате съответстващ рекламен блок, ще увеличите шансовете си да получите кликване върху показваната от Вас реклама.

Затова непременно експериментирайте с различни рекламни елементи. Може да установите, че рекламните Ви елементи с връзки, тези от тип „небостъргач“ и тези от тип „табло“ са най-ефективни.

2. Намерете най-добрите рекламни разположения за типа на сайта Ви.

Ако се колебаете къде да поставите рекламите от Google AdSense, можете да започнете с тези ресурси за най-добрите рекламни разположения за новинарски сайтове, сайтове с малки обяви, сайтове за игри, форуми, блогове, спортни сайтове и сайтове за пътувания.

Друг начин да разберете какво ще дава най-добри резултати за аудиторията Ви е да намерите най-популярните сайтове, подобни на Вашия, и да видите какво правят. Дори да не използват Google AdSense, разгледайте внимателно къде са поставени рекламите в тях. Вероятно е проучено кои са разположенията, които ще получават най-много импресии или кликвания за рекламодателите.

След като завършите с проучванията, може да тествате. Изпробвайте препоръките на Google в продължение на седмица. След това, в продължение на седмица, разположете рекламите си от Google AdSense така, както други популярни сайтове са разположили техните. Вижте през коя седмица сте получили повече приходи и ще разберете кое оформление е най-подходящо за аудиторията Ви.

3. Решете дали рекламите Ви трябва да са адаптивни.

Първо, ако е възможно, дизайнът на сайта Ви трябва да е адаптивен, тъй като това е препоръчваният от Google начин той да бъде удобен за мобилни устройства. Но по-важният въпрос е трябва ли рекламите Ви да бъдат адаптивни. Първо, бихте могли да разгледате сайта на смартфона си, за да видите как изглеждат показваните от Вас реклами. Ако имате табла, които излизат от заглавката, може да помислите дали да не промените статичния рекламен елемент от тип „табло“ в адаптивен такъв.

Но преди това първо бихте могли да видите дали мобилният трафик е важен за сайта Ви и въобще за приходите Ви от AdSense. Можете да го направите, като влезете в профила си в Google Анализ. Конкретно бихте могли да свържете профилите си в Google Анализ и AdSense, за да научите повече за потребителите си от настолни компютри в сравнение с тези от мобилни устройства, както и колко често кликват върху показваните от Вас реклами.

Вградено изображение за ресурса

Може да откриете, че ако оптимизирате показваните реклами, за да бъдат удобни за мобилни устройства, ще печелите повече пари като цяло с AdSense, отколкото ако се ограничите до потребителите от настолни компютри.

4. Продължете да създавате ново съдържание.

Повечето типове сайтове разчитат на ново съдържание, за да привличат нови посетители и да карат вече посетилите го да се връщат отново. Обикновено новото съдържание е под формата на нови публикации в блог, нови дискусии или ново съдържание, генерирано от потребителите. Без значение какъв тип съдържание създавате, постарайте се да го правите често, така че да продължите да привличате посетители на сайта си.

За да продължава новото Ви съдържание да привлича трафик към сайта Ви, следвайте указанията на Google за уеб администратори, за да го оптимизирате за търсещи машини за конкретна ключова фраза, която сте проучили с помощта на инструмента за планиране на ключови думи в Google Ads. Колкото по-оптимизирано съдържание създавате, толкова повече трафик ще получавате в дългосрочен план от потребителите на търсещите машини.

В допълнение към създаването на ново съдържание трябва да дадете на посетителите възможност да се връщат на сайта Ви. Насърчете ги да се абонират за сайта по имейл или водещи социални мрежи, за да можете да популяризирате най-новото си съдържание пред тях. Целта е да имате канали, по които да достигате до почитателите си, така че да ги привлечете обратно на сайта си, където евентуално да кликнат върху повече от показваните реклами.

5. Продължете да популяризирате съдържанието и сайта си.

Ако искате да поддържате стабилни приходи от Google AdSense, трябва постоянно да популяризирате съдържанието и сайта си. Постоянно. И отново, следвайте указанията на Google за уеб администратори, като внимавате да не нарушавате правилата на Google AdSense, докато популяризирате сайта си.

Независимо от всичко това, винаги трябва да търсите възможности за популяризиране на съдържанието и сайта си по естествени начини. Ако имате висока активност в социалните медии, профилите Ви в тях трябва да съдържат връзки към сайта Ви. Докато общувате с другите и изграждате качествени взаимоотношения, хората вероятно ще се свързват с Вас и в крайна сметка ще искат да научат повече за Вас, като кликнат към сайта Ви.

Можете също да се присъедините към групи и форуми в социални медии, които съответстват на темата на сайта Ви, и да общувате с членовете им. Вероятно ще има моменти, когато сайтът Ви ще е подходящ ресурс в отговор на въпрос, или хората, с които разговаряте, просто ще разгледат потребителския Ви профил, за да научат повече за Вас, и ще преминат към сайта Ви.

Освен това се старайте да установявате връзки с блогъри, които пишат по темата на сайта Ви. Ако изградите качествени взаимоотношения с тях чрез коментари в блоговете им и социалните мрежи, възможно е те да споменат сайта Ви в публикациите си.