Ресурс

Как да вкарате сайта си в най-добрата форма, за да увеличите приходите си от AdSense

Изображение за ресурса
Оптимизиране на рекламите

Искате ли да повишите приходите си от AdSense? Разгледайте тези 4 съвета, за да вкарате сайта си в най-добра форма за печелене на пари с тази програма.

Планирате да създадете сайт, за да печелите пари с Google AdSense, или се питате как да увеличите приходите си от тази програма? Ако е така, ето няколко съвета как да постигнете най-добра форма за сайта си, за да се възползвате в най-голяма степен от AdSense и да увеличите максимално приходите си.

1. Създавайте уникално, ценно съдържание.

Преди всичко да отбележим, че сайтът Ви първоначално може да бъде одобрен от Google AdSense, но по-късно да бъде прегледан за гарантиране на качеството. С други думи, не можете да запълните сайта си с нискокачествено съдържание, за да получите 100 индексирани страници, от които да си осигурявате приходи.

Вместо това намерете нещо, по което сте запалени, и открийте други хора, които са запалени по него. След това работете заедно с тях, за да създадете съдържание, което други хора, интересуващи се от тази тема, биха искали да прочетат.

2. Нека сайтът Ви задържа вниманието на хората.

Посетителите на уебсайта Ви може да не кликнат веднага върху рекламите Ви от AdSense и ако напуснат след преглед само на една страница, вероятно сте загубили тях и потенциалните им приходи от AdSense завинаги. Ето защо трябва да създадете сайт, който задържа вниманието им.

Това означава, че трябва да се постараете всеки посетител на сайта Ви да иска все повече да се задълбочава в него. Има няколко начина да постигнете това. Като начало, трябва Ви ясна навигация в горната част на сайта, така че посетителите да могат да намират най-доброто от него.

След това, добре е всяко съдържание да включва връзки към друго съдържание. По този начин, ако посетителят Ви не хареса страницата, на която е попаднал, може да види връзка към друга тема, която евентуално би го интересувала.

И накрая, поставете повече връзки към съдържание в страничната лента. Нека посетителите узнаят кое е най-популярното Ви съдържание, кое е най-споделяното и кое е най-коментираното. Те ще са любопитни защо точно това съдържание е толкова популярно и това ще ги задържи на сайта Ви още по-дълго. И колкото повече пъти се зареждат страниците Ви, толкова повече реклами ще се показват, което води до повече потенциални приходи от Google AdSense.

3. Дайте на посетителите възможност да се връщат на сайта Ви през няколко канала.

Не оставяте посетителите да забравят за сайта Ви. Заглавката, страничната лента, краят на съдържанието и долният колонтитул са идеалните места за предоставяне на различни канали, чрез които посетителите да се свързват с Вас и да Ви следват. Трябва да добавите опции като социални мрежи и включване за получаване на имейли. По този начин всеки път, когато създавате или популяризирате съдържание, можете да напомняте на посетителите за сайта си и евентуално да ги подтикнете да се върнат на него, за да кликнат върху повече от рекламите Ви в AdSense.

4. Оптимизирайте практическата работа на потребителите.

Практическата работа на потребителите причинява проблеми на много собственици на сайтове. Може да имате отлично съдържание и възможно най-доброто рекламно разположение, но ако сайтът Ви не се зарежда на мобилни устройства или се зарежда бавно, може да загубите голяма част от посетителите си много преди да получат възможност да потребят съдържанието Ви или да кликнат върху рекламите Ви.

Ето защо е важно да направите няколко неща за сайта си. Първо, извършете няколко лесни теста с „Тестване на сайта ми“ от Google и проверете дали сайтът Ви работи добре за мобилни потребители и се зарежда бързо. Ако сайтът има проблеми, инструментът ще ги посочи, за да можете да ги коригирате.

Второ, регистрирайте се в Google Анализ и Google Search Console, ако още не сте го направили. Google Анализ Ви дава възможност да следите трафика си, така че ако забележите спад, да можете веднага да се погрижите за това. Google Search Console предлага широк набор от инструменти, които ще Ви помогнат да разберете дали уебсайтът Ви има проблеми с производителността или други грешки, които може да причиняват проблеми на посетителите Ви.