Ресурс

Създаване на забележително съдържание за уебсайта в 3 стъпки

Изображение за ресурса
Най-добри практики

Маркетингът чрез съдържание не само привлича нови посетители към уебсайта Ви, но и ги насърчава да се завръщат. Затова се възползвайте от тези инструменти, които могат да помогнат.

Отличният маркетинг чрез съдържание не само привлича нови посетители към сайта Ви, но и насърчава досегашните да се завръщат. Ключов фактор е стратегията за съдържание, затова се възползвайте от тези инструменти, които могат да помогнат.

1. Определете областите с висок потенциал

Преди да започнете да създавате ново съдържание за уебсайта, установете поведението при консумация на съдържание и интересите на потребителите, до които искате да достигнете. Намерете областите с най-голям потенциал. Например често си заслужава да се разработят идеите за нишово съдържание – такова с голям интерес или множество заявки, но с малко съответстващи сайтове – защото по този начин е възможно съдържанието Ви да се откроява. 

  • Google Тенденции показва какво се търси по света. Инструментът анализира популярността на водещите заявки за търсене с Google Търсене по региони и езици и предлага графики за сравняване на обема на търсене за дадена заявка в течение на времето. Получавайте актуална информация за набиращи популярност търсения или въведете произволна дума за търсене, за да откриете сродни теми и заявки. Тези техники могат да Ви дадат представа от какво се интересуват хората, за да приспособите съдържанието си по съответния начин.

Съвет за напреднали

  • Google Question Hub събира неполучили отговор въпроси директно от потребителите, за да установи пропуски в съдържанието онлайн. Използвайте тази статистика, за да създавате по-добро съдържание за аудиторията си.
  • Market Finder разкрива нови възможности да развиете бизнеса си на световно ниво. Услугата анализира месечните търсения, популярните пазарни тенденции, разполагаемия доход на глава от населението и броя на потребителите на интернет в различните държави, за да Ви помогне да определите къде биха били най-привлекателни Вашите продукти, услуги и съдържание. Съставете кратък списък с обещаващи нови целеви пазари за марката си и разширете съдържанието на сайта си, така че да обхваща и потребители от чужбина. 
  • Статистиката за потребителите на Google Новини (NCI) предлага анализ за това, кои източници на трафик осигуряват до най-много подходящи потребители и как по-добре да ангажирате посетителите. Например, когато NCI показва, че посещенията на потребител са много, но страниците на посещение са малко, това е сигнал, че задържането на потребителите на сайта може да е по-добро. Поставете в края на статиите връзки към съдържанието си с най-висока ефективност и подканвайте читателите да кликнат. 

Не забравяйте

Цялото съдържание трябва да спазва указанията за качество за уеб администратори.

2. Подобрете маркетинга си чрез съдържание

Опознайте аудиторията си и научете как се ангажира със сайта Ви, за да разберете кои мерки дават резултат, след което подобрете стратегията си за съдържание по съответния начин. Google Анализ съдържа набор от инструменти, с чиято помощ да получите по-пълна картина за потребителите си и да установите областите, където може да се представяте по-добре.

  • Отчетите за поведението показват общата ефективност на страниците и съдържанието на сайта Ви.
  • Когато свържете Search Console с Google Анализ, можете да виждате кои заявки са довели потребителите на сайта Ви, да отстранявате проблеми и да анализирате импресиите, кликванията и позицията на сайта Ви в Google Търсене. 
  • Динамичната статистика за съдържанието (RCI) Ви помага да определите кои статии са най-популярни сред читателите Ви, както и какви по-общи теми набират популярност в региона Ви.
Вградено изображение за ресурса

3. Учете се от най-новите съвети и тенденции

Не пропускайте и да наблюдавате и общата картина, включително по какъв начин се променя използването на мрежата от хората и как реагират другите бизнеси.

  • Потребителски барометър показва как, кога и защо хората по света използват мрежата. Инструментът представлява развиващо се средище на онлайн ресурси и изследвания и включва от данни за предпочитанията на потребителите за устройства по държави до статистика за начините, по които хората вземат решения за покупка.
  • Примерите за успешна работа дават вдъхновение и идеи от общността и показват как други хора използват AdSense, за да финансират увлеченията си.