Ресурс

Съвети за осигуряване на приходи от уебсайт и за оптимизиране на приходите Ви от Google AdSense

Изображение за ресурса
Първи стъпки

Има различни начини да се печелят пари от Google, като се започне с осигуряването на приходи от уебсайт с помощта на AdSense. Ето някои важни неща, които трябва да проверите, за да разберете дали сайтът Ви е готов да получава приходи.

Готови ли сте да печелите пари от Google? Ако е така, трябва да подготвите сайта си, преди да кандидатствате за Google AdSense и да започнете да разполагате реклами на него. В противен случай сайтът Ви може да не бъде одобрен за Google AdSense. Предлагаме Ви контролен списък, с който да започнете подготовката на сайта си за печелене на пари с Google AdSense.

Сайтът предлага ли добра практическа работа на потребителите?

Независимо дали сте създали блог, форум, или статичен информационен сайт, той трябва да осигурява качествена практическа работа на посетителите. Това означава да им предоставя ценно съдържание, което е уместно, естетически издържано и ангажиращо.

В допълнение към качественото съдържание Google ще проверява елементи за практическата работа на потребителите, като прозрачност, надеждност, лесна навигация и кратки времена за зареждане на страниците. Затова посочете информация за връзка (най-малкото Вашето име, формуляр за връзка и имейл адрес), която се намира лесно, внедрете ясна лента за навигация и настройте сайта така, че да се зарежда възможно най-бързо.

Тествайте сайта си, за да видите колко бързо се зарежда и кои елементи евентуално забавят зареждането на страниците. Този инструмент Ви дава възможност да тествате сайта на браузъри за компютри и мобилни устройства, за да отстраните евентуалните проблеми, влошаващи практическата работа на потребителите.

Какъв тип е съдържанието на сайта Ви?

Google AdSense е мрежа, подходяща за всички възрасти. Издателите ни разчитат на това, че мрежата на Google ще осигурява висококачествени рекламодатели, високи CPC и CPM и обхват за голям брой теми. Правилата ни имат за цел да поддържаме доверието, което имат в мрежата ни и издателите, и рекламодателите. За повече подробности за типовете съдържание, забранени в мрежата ни, вижте общите правила на Google AdSense или страницата с правилата на Google AdSense за съдържанието. Ако в уебсайта Ви има съдържание, което нарушава правилата ни, няма да можете да си осигурявате приходи от сайта с AdSense.

Сайтът Ви спазва ли указанията на Google за уеб администратори?

Една от честите грешки, допускани от някои собственици на сайтове, когато проучват възможности да си осигуряват приходи от тях, е да последват грешни съвети за начините да популяризират сайта си. Когато целта Ви е да печелите пари от Google чрез Google AdSense, трябва да следвате указанията на Google за уеб администратори.

Накратко, в тези указания се посочва как собствениците на сайтове да ги популяризират правилно, като използват осигурени от Google инструменти (като Google Search Console и Google Анализ), качествено съдържание и органично придобиване на връзки, а не схеми за връзки.

Сайтът Ви има ли декларация за поверителност?

Нещо, за което някои собственици на сайтове не се замислят, докато не ги попитат за това, е декларацията за поверителност. Това е страница на сайта, в която на посетителите се обяснява как се обработват или използват данните им, когато сайтът работи с някои програми, като Google AdSense, Google Анализ и други услуги, които може да събират информация за посетителите.

Предлагаме да създадете декларация за поверителност, в която се разкрива цялото използване на данни по отношение на услугите на Google на сайта Ви, или да добавите в сайта забележима връзка към страницата за начина, по който Google използва данните. Също така предлагаме да разкриете в декларацията си за поверителност всички доставчици трети страни, включително Google, които използват „бисквитки“ за показване на реклами, и да информирате потребителите, че имат възможност да се откажат от показването на реклами от трети страни.

Препоръчваме да използвате Network Advertising Initiative като ресурс, където да научите повече за съставянето на собствена декларация за поверителност. По-конкретно, един от отговорите на често задаваните въпроси на сайта разглежда колко подробна трябва да бъде декларацията Ви за поверителност.

Най-добри практики за избягване на нарушение на правилата на Google AdSense

Предлагаме Ви списък с някои от най-честите нарушения на правилата, които могат лесно да бъдат избегнати и ще Ви позволят да си осигурявате приходи от уебсайта си чрез Google AdSense.

  • Не кликвайте върху рекламите от Google AdSense, които показвате, и не насърчавайте/поощрявайте посетителите да кликват върху тях.
  • Не получавайте трафик от определени източници, като например програми за платени кликвания или нежелани имейли, и не показвайте реклами от автоматични софтуерни приложения.
  • Не променяйте кода на AdSense с цел изкуствено завишаване на ефективността на рекламите.
  • Не поставяйте твърде много рекламни елементи за AdSense на една страница. Не използвайте AdSense по определени начини, например в изскачащи прозорци, имейли или софтуер.
  • Сайтът Ви не бива да извършва определени действия, като например да пренасочва към нежелани уебсайтове, да стартира изтегляния на файлове, да разпространява злонамерен софтуер или да съдържа изскачащи прозорци, които пречат на потребителите да навигират в него.

Ако смятате, че уебсайтът Ви е готов да печели пари от Google AdSense, кликнете тук, за да се регистрирате за програмата, и посетете Помощния ни център, за да научите как да започнете работа с нея.