Ressource

Sådan får du mere websitetrafik

Ressourcebillede
Optimale løsninger

Ny trafik er hjerteblodet på ethvert website, og i denne artikel ser vi på et par omkostningsfrie strategier, du kan bruge til at udvide din rækkevidde og tiltrække flere besøgende online.

Før du kaster dig ud i det, skal du være helt sikker på, hvorfor du har brug for mere trafik. Vil du udvide dit fællesskab? Vil du sælge flere produkter? Vil du støtte et socialt formål? Hvis du f.eks. gerne vil generere trafik til et socialt formål, er der ingen pointe i at tiltrække kunder, der gerne vil købe noget. De bliver hurtigt frustrerede og forsvinder igen.

Når du har styr på dine mål, kan du begynde at promovere dit website og generere mere trafik.

Websitepromovering kan typisk deles op i tre kategorier:

Betalte promoveringer er når du betaler for at annoncere på andre platforme eller websites (f.eks. siden med Google-søgeresultater, hvis du bruger Google Ads).

Ejede promoveringer kunne være en liste over abonnenter til en mailingliste, som du med jævne mellemrum kontakter med nyheder eller tilbud.

Modtagne promoveringer er andre websites, der linker til dit website – f.eks. en anden blog eller en avisartikel, hvor du bliver nævnt.

Nogle tilgange hører til i alle tre kategorier. Det gælder f.eks. for betalte annoncer på sociale medier, som opfordrer dine følgere til at dele og sprede dine nyheder/formål/produkter til andre brugere. Alle tre kategorier er afhængige af godt indhold, der tiltrækker brugere og får dem til at vende tilbage igen og igen.

Nøglen til godt indhold

Der er et par forskellige måder at generere engagerende indhold på. Hvis du blogger om et bestemt emne – f.eks. mad – kan det være en mulighed at interviewe lokale kokke om, hvordan de laver deres yndlingsjulemad. Hvis du er bryllupsplanlægger, kan du oprette unikt indhold eller unikke statistikker, som brugerne kan referere til – f.eks. det forventede antal bryllupper næste år eller nye trends inden for brudemakeup. Du kunne også oprette en Twitter-afstemning og udgive resultaterne.

Uanset hvordan du griber det an, kan du få flere brugere til at nyde og dele dit indhold, hvis du gør det visuelt indbydende og nemt tilgængeligt. Når du har opdateret dit website med nyt indhold, skal du også sørge for at føje links til dit gamle indhold – og vice versa, hvis det er relevant. Her er nogle flere tips om at oprette fantastisk indhold.

Måder at øge trafikken på

Nu hvor dit indhold er klar, er det tid til at få det vist til de rigtige målgrupper.

1. Organiske social medier

Dette kan være en meget effektiv måde at udbygge din målgruppe og generere mere trafik på. Det er vigtigt, at du gør din research og finder de sociale medieplatforme, som din målgruppe bruger mest. Det kan du gøre ved at spørge dine eksisterende kunder eller dit eksisterende fællesskab eller blot foretage en Google-søgning. Du finder hurtigt ud af, hvilke former for indhold brugerne kan lide, og hvor de typisk finder det. Hvis du f.eks. har en strikkeblog, finder du måske frem til, at dine læsere bruger YouTube til at finde nye tips eller lægger deres seneste kreationer på Instagram og diskuterer dem.

Hvis du beslutter at investere i annoncer på sociale medier, skal du sørge for at etablere en konsekvent tidsplan for oplæg og skræddersy dit indhold til hver platform. På Twitter skal du f.eks. begrænse dine indlæg til 280 tegn. YouTube Shorts begrænser også videoer til højst 60 sekunder. Det er også vigtigt at sørge for, at dit indhold er så indbydende som muligt. I stedet for bare at skrive et indlæg kun med tekst kan det være en god idé at tilføje en enkel grafik, der fanger brugernes opmærksomhed, når de ruller forbi, og får dem til at dele det.

I samme forbindelse er det også vigtigt, at du altid bruger tags på sociale medier for at påvirke, hvordan dit website vises, når du deler via sociale medier. Det kan du læse mere om her.

Sidst, men ikke mindst, skal du ikke være genert. Hvis brugerne diskuterer et emne, du går op i eller har ekspertise inden for, skal du bare kaste dig ud i det og give din unikke vinkel.

2. Mailinglister

Efterhånden som dit website vokser, kan det være en god idé at bede brugerne om at angive deres mailadresse, så du kan holde kontakten. Før du begynder, er det vigtigt at vise brugerne, hvad de får til gengæld – uanset om det er rådgivning, et særtilbud eller bare en månedlig oversigt over dine nyheder.

Uanset hvad du beslutter, du vil tilbyde, skal du altid sørge for at være konsekvent i forhold til dit indholds stil og hyppighed og huske at inkludere tydelige knapper med opfordring til handling i din mail, så brugerne vender tilbage til dit website. Et andet godt tip: Send aldrig spam til din målgruppe. Det er ikke alene ulovligt i visse lande, men får sandsynligvis også målgruppen til at miste interessen og afmelde deres abonnementer.

3. SEO (Search engine optimisation)

SEO er et nyttigt værktøj, der kan få dig vist højere oppe i søgeresultaterne og generere ny trafik. Nøglen til succes er at skabe friskt og engagerende indhold – og Google Trends er et godt sted at starte. Du skal blot indtaste dit fokusområde (f.eks. "yoga") for at se, hvordan søgeinteressen for det emne har udviklet sig med tiden, og hvilke andre relaterede udtryk og ord, brugerne søger efter (f.eks. "yoga nidra" eller "hot yoga"). Du kan derefter basere dine artikler eller blogs på disse ord, så der er større sandsynlighed for, at dit website vises, når brugerne søger online.

Et godt tip i denne sammenhæng er at sørge for, at dit website er konfigureret, så Google og andre søgemaskiner kan crawle og indeksere det. Brug denne startvejledning til SEO, eller se vores webinar on-demand . Hvis du er udgiver, kan vi også anbefale dette webinar, som ser nærmere på mobilwebsites, sideinddeling, kopieret indhold og meget mere.

Efterhånden som dit website bliver mere populært, kan du også prøve at generere trafik ved at udvide til udenlandske markeder. I denne vejledning kan du se, hvordan du lokaliserer dit indhold til disse nye målgrupper.

4. Gratis PR

Du kan også prøve med gratis PR. For at komme godt i gang skal du skrive en pressemeddelelse. Den kan handle om hvad som helst, din målgruppe kan interessere sig for, så længe du kommer med din egen unikke vinkel. Hvis du f.eks. har en madblog og vil udgive en julekogebog, kan det være en god idé at fremhæve, at dine opskrifter er veganske eller stammer fra din bedstemor.

Når du har din historie og unikke vinkel på plads, skal du finde ud af, hvem der kunne være interesseret i at høre om dine nyheder. I dette tilfælde kunne det være madbloggere, madlavningswebsites eller måske en kendt veganer på Twitter. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal sende din pressemeddelelse hen, kan du prøve at foretage en hurtigt Google-søgning for at finde en tjeneste, hvor du kan sende pressemeddelelser ud uden at skulle betale for det.

Gode tips til at sammensætte en god pressemeddelelse:

  • Skriv en fængende overskrift, der fanger læseren/journalisten/bloggerens opmærksomhed.
  • Kom hurtigt frem til pointen. Hvad tilbyder du? Hvad kan dit produkt? Hvorfor er det vigtigt?
  • Find en interessant vinkel eller åbning til din historie (f.eks. "Denne jul vil 1 ud af 5 danskere servere et vegansk måltid til deres familie.")
  • Hvis det er muligt, kan du bruge hurtige listepunkter i stedet for lange afsnit.

Når du lancerer PR-kampagner, er det allervigtigste, at du prøver at være tålmodig og ikke forventer at opnå resultater fra den ene dag til den anden. Der skal måske et par forsøg til, før din historie bliver læst af mange, og det er en god idé at finde ud af, hvem der har de vigtigste stemmer i din niche, og opbygge et forhold til dem.

Er du klar til mere trafik?

Alle disse strategier kan hjælpe dig på vej, men vi anbefaler, at du starter med kun at bruge én af dem – og derefter bruger websiteanalyse til at spore, hvor godt den fungerer. Nogle tilgange kan være mere tidskrævende end andre. Du finder hurtigt ud af, hvad der fungerer for dig, og hvad din målgruppe reagerer mest på. Før du ved af det, får du nye besøgende på dit website og er godt på vej til at opnå dine mål.