Ressource
Sådan forbedrer du brugerengagementet på dit website
Uanset om du er virksomhedsejer eller blogger, ved du, at nøglen til dit websites succes handler om at tilbyde brugerne indhold, produkter eller tjenester af høj kvalitet, som de ikke kan få andre steder.
Men der er også en anden vigtig succesfaktor – og det er, hvor effektivt dit website opfordrer brugerne til at interagere med det og blive hængende så længe som muligt.
Dette kaldes "brugerengagement". Det er en særligt vigtig metric, hvis du sælger annoncer baseret på trafikmængde. For jo længere du kan holde brugerne engageret i dit indhold (og dine annoncer), jo større omsætning kan du generere.
I denne artikel ser vi på de metoder, du kan bruge til at måle brugerengagementet på dit website, hvordan du kan lave forbedringer, og hvilke faldgruber du skal holde øje med undervejs.
Derfor er brugerengagement vigtigt, og sådan måler du det
På samme måde som restauranter med jævne mellemrum opdaterer deres menuer for at udfase upopulære retter og beholde dem, der sælger bedst, bør du også holde øje med dit indhold for at se, hvad brugerne engagerer sig i, hvad der bliver overset, og hvad der får brugerne til at forlade websitet.
Du kan måle dette på en række måder:
- Afvisningsprocent Den procentdel af de besøgende, der forlader dit website uden at foretage en handling – som f.eks. at klikke på et link, købe noget eller udfylde en formular.
- Tid på website Den samlede mængde tid en bruger er på dit website. Dette kaldes også "sessionsvarighed".
- Sidevisninger Beskriver, hvor mange gange en side indlæses eller vises i en browser.
- Kommentarer eller delinger Dette giver dig en omtrentlig fornemmelse for, hvor populært og interessant dit indhold er.
- Procentdel af tilbagevendende besøgende Dette beskriver antallet af brugere, der allerede har besøgt dit website inden for et bestemt tidsrum og derefter er vendt tilbage til det på den samme enhed.
For at måle disse (og andre) metrics for brugerengagement på dit website, skal du først have nogle analysedata for dit website. Én mulighed er Google Analytics, som er nemt at konfigurere og fungerer problemfrit med Google AdSense.
Nu skal vi se på, hvordan du forbedrer brugerengagementet
Nu hvor du ved, hvilke interaktioner du skal måle, og hvordan du skal gøre det, skal vi se på et par trin, du kan tage for at forbedre brugerengagementet på dit website.
- Begynd med en hypotese og en test Hvis du f.eks. vil forbedre din metric for sidevisninger, kan du køre en test, hvor du føjer links til slutningen af dine artikler, hvor brugerne bliver ført til andet indhold, de måske vil kunne lide. Derefter kan du bruge et værktøj som f.eks. Google Optimize til hurtigt at oprette A/B-tests og se, hvilket indhold, hvilke budskaber eller hvilke oplevelser der skaber mest engagement (og glæde) blandt kunderne.
- Hold øje med afvisningsprocenten Hvis dine analysedata viser, at en af dine sider har meget trafik, men en højere afvisningsprocent, er der måske brug for yderligere undersøgelser. Det kan f.eks. være nødvendigt at forbedre dine siders indlæsningstid eller forenkle din navigation. Har du pop-ups, der forhindrer brugerne i at læse din blog? Er lyden automatisk aktiveret, når brugerne lander på dit website? Hvor nemt er det at læse dit website på mobilenheder? Problemer som disse kan påvirke din afvisningsprocent, så sørg for at tjekke hver af dem, test ændringer gentagne gange, og mål virkningen undervejs.
- Er du nyhedsudgiver? I så fald kan du prøve at bruge News Consumer Insights for at opbygge loyalitet og indhente mere nøjagtige data om dine brugere.
Et par ting, du skal holde øje med
Kør først branchebenchmarking
Før du måler brugerengagementet på dit website, skal du altid tjekke benchmarks for din specifikke branche. Dette giver dig en målestok, som du kan bruge til at måle din fremgang og finde frem til problemer, der skal løses. Et godt sted at starte er Google Analytics, som giver dig mulighed for at sammenligne dit websites afvisningsprocent og andre effektivitetsdata med over 1.600 forskellige branchekategorier.
Sørg for ikke at fejlfortolke afvisningsprocenten
Afvisningsprocenter er en brugbar metric, men det er vigtigt at forstå dem i kontekst. Hvis en bruger f.eks. kun besøger én side på dit website og derefter forlader websitet igen, kan det være, at dit indhold ikke er engagerende nok. Men den konklusion kan være misvisende, hvis den side, brugeren besøgte, havde indhold i langt format, og faktisk blev på dit website i flere minutter eller længere. I dette tilfælde kan rulledybde være en bedre og mere indsigtsfuld metric at bruge.
Vær forsigtig med metric'en tid på side
Ligesom afvisningsprocenter kan tiden på siden også være lidt misvisende.
Forestil dig dette scenarie. En bruger lander på din startside, og dit analyseværktøj noterer klokkeslættet som (f.eks.) 11.05. Denne samme bruger bliver der i ét minut og klikker derefter videre til en anden side på dit website. Igen noterer analyseværktøjet klokkeslættet som 11.06. Efter at have været på dit website i fem hele minutter, forlader brugeren derefter dit website helt – med et samlet tidsforbrug på dit website på hele seks minutter.
Men problemet er, at stort set alle analyseværktøjer fejlagtigt måler tidsforbruget på websitet som bare ét minut i alt. Hvorfor er det sådan? Det er fordi, disse værktøjer kun kan "tale" med dine egne sider og ikke siderne på andre websites. Så når en bruger går videre til et andet website, sender dette website ikke et tidsstempel, som kan bruges til at beregne tidsforbruget på den sidste side. Så vidt analyseværktøjet kan se, blev brugeren på din startside i et minut og forlod derefter dit website.
Prøv ikke at måle for meget
Det er uden tvivl et positivt trin at prøve at forbedre brugerengagementet på dit website, men det er vigtigt, at du ikke prøver at måle for mange metrics på én gang. Det er langt bedre at identificere den ene metric, der viser sig at have en positiv effekt på din omsætning – uanset om det er tidsforbruget på websitet, delinger osv. – og derefter fokuserer på at definere et benchmark og oprette tests, der skaber de ønskede resultater.
Du kan finde flere ressourcer om, hvordan du forbedrer dit websites brugeroplevelse, effektivitet og indtjeningspotentiale, i sektionen Ressourcer.