משאב
איך מומלץ לעבוד עם Google AdSense? אלה הטיפים שלנו שיעזרו לכם להרוויח כסף ב-AdSense.
כדי להרוויח כסף בתוכנית Google AdSense חשוב לעבוד בשיטות המומלצות שמפורטות כאן. אם תקפידו לעבוד בשיטות האלה, תצליחו לא רק להגיע לגידול מתמשך בהכנסות מ-Google AdSense אלא גם להבטיח שהאתר שלכם ימשיך לגדול ולשגשג.
יש סיבה לכך שאנחנו מספקים ב-Google AdSense מודעות בסגנונות שונים. לכל משתמש יש טעם משלו ואי אפשר לדעת איזה סוג של מודעות ימשוך את תשומת הלב שלו וישכנע אותו ללחוץ על מודעה. יש משתמשים שיעדיפו ללחוץ על קישורים. יש כאלה שילחצו על מודעות באנר גדולות. אחרים ילחצו דווקא על בלוקים של סרטונים.
מה שחשוב באמת הוא לאו דווקא הסגנון של המודעה, אלא מי המפרסם שמשתמש בסגנון מסוים ואילו מבקרים מותאמים לאותו מפרסם. לדוגמה, נניח שמישהו מגיע לאתר שלכם מיד אחרי שהוא גלש באתר של חברה קמעונאית גדולה. אם באתר של אותה חברה מתפרסמות מודעות רימרקטינג בגודל מסוים והצבתם באתר שלכם יחידת מודעות תואמת, יש סיכוי גבוה יותר שאותו מבקר ילחץ על מודעה באתר שלכם.
לכן חשוב לנסות יחידות שונות של מודעות. כך אולי תגלו שיחידות של מודעות לידרבורד עם מודעות מלבן עומד ומודעות קישורים מניבות את הביצועים הכי טובים.
אם אתם לא בטוחים איפה להציב את מודעות Google AdSense, תוכלו להתחיל עם המשאבים הבאים שמסבירים מהם מיקומי המודעות הטובים ביותר בשביל אתרי חדשות, אתרי מודעות דרושים, אתרי משחקים, פורומים, בלוגים, אתרי ספורט ואתרי נסיעות.
שיטה נוספת שבה אתם יכולים להיעזר כדי להבין מה הכי יתאים לקהל היא למצוא את האתרים הכי פופולריים שדומים לאתר שלכם ולבדוק כיצד המודעות מוצבות שם. אפילו אם בעלי האתרים האלה לא משתמשים ב-Google AdSense, כדאי לבחון היטב איפה הם מציבים פרסומות. סביר להניח שמפעילים של אתרים פופולריים בדקו אילו מיקומי מודעות יניבו הכי הרבה חשיפות או קליקים למפרסמים.
אחרי שעשיתם מחקר, תוכלו להתחיל לבדוק מה עובד טוב ומה פחות. נסו לפעול במשך שבוע לפי ההמלצות של Google ואז לשנות את הפריסה ולהציב לשבוע את מודעות Google AdSense כמו בפריסת המודעות שראיתם באתרים פופולריים. בדקו באיזה שבוע הרווחתם יותר ולפי זה תדעו איזו פריסה הקהל אהב יותר.
ככלל, אם אפשר, רצוי שהעיצוב של האתר יהיה רספונסיבי. זו השיטה המומלצת של Google לבניית אתרים שמתאימים לניידים. אבל השאלה החשובה יותר היא אם כדאי שגם המודעות באתר יהיו רספונסיביות. כדי לענות עליה, קודם כל מומלץ לפתוח את האתר בסמארטפון ולבדוק איך המודעות נראות. אם מוצגות בכותרות העליונות של הדפים מודעות לידרבורד, אולי כדאי להשתמש ביחידת מודעות לידרבורד רספונסיבית במקום ביחידה של מודעות סטטיות.
אבל לפני שמחליטים לשנות משהו, רצוי לבדוק אם תנועת הגולשים בניידים חשובה לאתר ותורמת לרווחים שלכם מ-AdSense. כדי לעשות את זה אפשר להיכנס לחשבון Google Analytics. באופן ספציפי, מומלץ לקשר את חשבון Google Analytics לחשבון AdSense כדי לקבל עוד נתונים על משתמשים במובייל לעומת משתמשים במחשב ולבדוק באיזו תדירות כל סוג של משתמשים לוחץ על המודעות באתר.
יכול להיות שתגלו שהתאמה של המודעות לניידים תעזור לכם להרוויח יותר כסף ולנצל את כל האפשרויות בתוכנית AdSense במקום להסתמך רק על משתמשים במחשב.
ברוב סוגי האתרים, תכנים חדשים הם מוקד המשיכה שמביא לאתר מבקרים חדשים ומפתה משתמשים שכבר ביקרו באתר לחזור אליו. בדרך כלל, כשמתייחסים לתכנים חדשים הכוונה היא לפוסטים חדשים בבלוג, לדיונים חדשים או לתכנים חדשים שמשתמשים מעלים. לא משנה איזה סוג של תוכן אתם יוצרים, חשוב ליצור תכנים חדשים בתדירות גבוהה כדי למשוך מבקרים לאתר.
רוצים להבטיח שהתכנים החדשים באמת ימשכו תנועת גולשים לאתר? עבדו לפי ההנחיות של Google למנהלי אתרים. בהנחיות מוסבר איך לעשות אופטימיזציה של תכנים למנועי חיפוש, כך שחיפוש של ביטוי מילת מפתח שבדקתם בכלי לתכנון מילות מפתח ב-Google AdWords יוביל להצגה של האתר שלכם בתוצאות החיפוש. ככל שתיצרו יותר תכנים שיעברו אופטימיזציה בשיטה הזאת, תצליחו למשוך יותר תנועה של משתמשים ממנועי חיפוש בטווח הארוך.
תכנים חדשים הם לא כל הסיפור. צריך גם לספק למבקרים שמגיעים לאתר דרך לחזור אליו. עודדו אותם להירשם לאתר ולקבל עדכונים באימייל או דרך רשתות חברתיות פופולריות, כדי שתוכלו להציג להם תכנים חדשים. המטרה היא לפתח ערוצים שדרכם תוכלו להגיע למשתמשים שאוהבים את האתר ולגרום להם לחזור אליו וללחוץ על עוד מודעות.
אם רוצים להגיע למצב של הכנסה יפה וקבועה מ-Google AdSense, צריך להמשיך לקדם את התכנים ואת האתר כל הזמן. בלי הפסקה. גם לפן הזה התייחסנו בהנחיות של Google למנהלי אתרים וכדאי לעבוד לפיהן. בנוסף, חשוב להקפיד לא להפר את המדיניות של Google AdSense כשמקדמים את האתר.
בלי לשכוח את כללי הבסיס האלה, חפשו הזדמנויות לקדם את התכנים ואת האתר באופן טבעי. אם אתם מאוד פעילים במדיה חברתית, רצוי להוסיף לפרופילים שלכם ברשתות החברתיות השונות קישורים לאתר. במקומות האלה מפתחים קשרים טובים עם אנשים והם מתחילים להתעניין ולרצות לדעת יותר, ובסופו של דבר סביר להניח שזה יוביל אותם ללחוץ על הקישורים.
אפשר גם להצטרף לקבוצות ופורומים ברשתות חברתיות שעוסקים בתחומים דומים לאלה שאתם עוסקים בהם באתר וליצור קשרים עם החברים בהם. בהקשרים האלה, יש סיכוי טוב שתוכלו להעלות את האתר כמשאב רלוונטי בתשובה לשאלה, או שאנשים שתדברו איתם יכנסו לפרופיל שלכם כדי להכיר אתכם טוב יותר וילחצו על הקישורים לאתר.
בנוסף, כדאי מאוד ליצור קשרים עם בלוגרים שכותבים על הנושא שהאתר שלכם עוסק בו. אם תיצרו איתם קשרים טובים דרך תגובות בבלוג ופעילות חברתית בקהילה הרלוונטית, יש סיכוי שבסוף הם יזכירו את האתר שלכם בפוסטים שלהם.