שיווק של התוכן באתר לא רק מושך אליו מבקרים חדשים, אלא גם מפתה אנשים שכבר ביקרו בו לחזור אליו. כדאי לנצל את הכלים האלה, הם יכולים לעזור לכם.
שיווק מוצלח של התוכן באתר לא רק מושך אליו מבקרים, אלא גם מפתה אנשים שכבר ביקרו בו לחזור אליו. המפתח להצלחה הוא אסטרטגיה לשיווק התוכן. בהמשך מפורטים כלים שיכולים לעזור לכם וכדאי להשתמש בהם.
1. זיהוי תחומים שיש להם פוטנציאל גבוה
לפני שיוצרים תוכן חדש לאתר, מומלץ להבין מה מעניין את המשתמשים שרוצים להגיע אליהם ואיך הם נוהגים לצרוך תכנים. נסו לזהות את התחומים עם הפוטנציאל הכי גבוה. למשל רעיונות לתכנים נישתייים, כלומר תכנים שמעוררים הרבה עניין ויש עליהם הרבה שאילתות, אבל אין הרבה אתרים שעוסקים בהם. אלה תכנים שבהרבה מקרים כדאי לעסוק בהם, כי הם יבלטו.
אפשר לבדוק ב-Google Trends אילו תכנים אנשים בעולם מחפשים. זהו אתר שמספק נתונים על הפופולריות של השאילתות הכי נפוצות בחיפוש Google באזורים שונים ובשפות שונות, ואפשר להציג בו תרשימים שמשווים בין נפחי חיפוש של שאילתה נתונה לאורך זמן. אתם יכולים להיכנס לאתר כדי להתעדכן במונחי חיפוש פופולריים או להזין מונח לחיפוש כדי לחפש שאילתות ונושאים שקשורים אליו. הטכניקות האלה יספקו לכם מושג במה אנשים מתעניינים, כך שתוכלו להתאים את התוכן באתר שלכם לתחומי העניין האלה.
טיפ למתקדמים
יש לנו פלטפורמה שנקראת Google Question Hub שבה אנחנו אוספים ישירות מהמשתמשים מידע על שאלות שהם לא מצאו עליהן תשובות, כדי לזהות אילו תכנים חסרים באינטרנט. תוכלו להשתמש בתובנות שתמצאו שם כדי ליצור תכנים איכותיים יותר עבור הקהל שאתם רוצים למשוך.
שימוש ב-Market Finder יעזור לכם לחשוף אפשרויות חדשות להרחבת הפעילות העסקית לשווקים בחו"ל. יש באתר ניתוח של נתונים שונים, כמו חיפושים לפי חודשים, מגמות פופולריות בשווקים, הכנסה פנויה לנפש ומספר המשתמשים באינטרנט לפי מדינות. הנתונים האלה יעזרו לכם לקבוע איפה תמצאו הכי הרבה ביקוש לשירותים, למוצרים ולתכנים שלכם. זו הזדמנות להרכיב לעצמכם רשימה קצרה של שווקי יעד חדשים ומבטיחים שהמותג שלכם יכול להצליח בהם, ולהתחיל ליצור באתר תכנים שמיועדים למשתמשים ממדינות שונות.
הכלי תובנות בנוגע לצרכני חדשות (NCI) מספק ניתוח שיבהיר לכם מאילו מקורות תנועה מגיעים המשתמשים הכי מתאימים ומה השיטה הכי טובה לעורר עניין אצל המשתמשים. לדוגמה, כשלפי הנתונים ב-NCI מספר הביקורים של כל משתמש גבוה, אבל משתמשים נכנסים למעט דפים בכל ביקור, זה יכול להעיד על כך שאפשר לשפר את אפשרויות הניווט הפנימי בין תכנים באתר. במקרה כזה, רצוי להוסיף בסוף כל מאמר קישורים לתכנים באתר שמניבים את הביצועים הכי טובים ולעודד את הקוראים ללחוץ עליהם.
חשוב להכיר את קהל המשתמשים ולהבין מה הם עושים באתר, כדי שתוכלו לבדוק מה עובד ומה לא ולשפר את אסטרטגיית התוכן בהתאם. Google Analytics כולל מגוון של כלים שיעזרו לכם לקבל מידע מקיף יותר על המשתמשים שלכם ולזהות תחומים שכדאי לשפר.
דוחות התנהגות יספקו לכם מידע על רמת הביצועים הכוללת של דפים ושל תכנים באתר.
קישור בין Search Console ל-Google Analytics יאפשר לכם לבדוק אילו שאילתות מביאות משתמשים לאתר, לפתור בעיות, לקבל נתונים על החשיפות והקליקים באתר ולבחון מה המיקום שלו בתוצאות החיפוש ב-Google.
הכלי תובנות תוכן בזמן אמת (RCI) יעזור לכם לזהות אילו מאמרים הכי פופולריים בקרב הקוראים ואילו נושאים כלליים מעניינים הרבה משתמשים באזור שלכם.
3. שימוש במידע עדכני על מגמות וקריאת טיפים כדי להשתפר
יש חשיבות גם לבחינה של התמונה הכללית בתחום, כולל התפתחויות ושינויים בשימוש של אנשים באינטרנט וההתמודדות של עסקים אחרים עם אותן התפתחויות.
בכלי מדד הצרכנים תמצאו תשובות לשאלות איך, איפה ולמה אנשים מכל העולם משתמשים באינטרנט. הכלי הזה הוא מאגר הולך וגדל של מחקרים ומקורות מידע אונליין. הוא כולל מידע במגוון עצום של תחומים, החל מנתונים על העדפות המכשירים של לקוחות לפי מדינה ועד תובנות לגבי תהליך קבלת ההחלטות שאנשים עוברים עד לרכישה.
סיפורי הצלחה הם מקור מצוין להשראה ולרעיונות שאתם יכולים לשאוב מקהילה רחבה של משתמשים, ואפשר ללמוד מהם איך אנשים נעזרים ב-AdSense כדי לממן את הדברים שהם אוהבים.
שיתוף