משאב
רוצים לשתף עם העולם נושא שקרוב לליבכם? ליצור קהילה באינטרנט? או אולי לקדם את העסק שלכם? יש הרבה סיבות אפשריות ליצירת אתר משלכם, וזה רק על קצה המזלג.
אתם בטח כבר מדמיינים איך הוא יייראה ואילו פיצ'רים ותכנים תרצו להציג בו.
אבל לפני שתקפצו למים העמוקים, אנחנו רוצים להסביר על כמה מהשלבים העיקריים בתהליך, איפה ואיך מתחילים וכמה יעלה לכם להפוך את החזון למציאות.
מהי המטרה העיקרית של האתר? אם האתר מיועד בעיקר לכתיבה ולהעלאה של בלוגים, תהיה לכך השפעה רבה על סוג הפריסה והניווט הרצוי באתר. לחלופין, אם אתם מתכננים להשתמש בו כדי למכור מוצרים או שירותים, תצטרכו להקפיד שהאתר יהיה מאובטח, בעל ממשק ניווט פשוט ואינטואיטיבי ושתוכלו לעדכן את המלאי בקלות.
טווח המחירים ליצירת אתר נע מאפס לאלפי שקלים. הכול תלוי בסוג האתר שאתם רוצים ליצור ובמטרה שאתם מתכננים להשיג באמצעותו.
אם אתם צריכים אתר פשוט לכתיבה ולהעלאה של בלוגים, יש המון אפשרויות וכלים חינמיים שתוכלו לבחור מביניהם. רובם אינטואיטיביים וקלים לשימוש, כך שלא תצטרכו להיעזר בשירותים לתכנות ולעיצוב האתר. והדובדבן שבקצפת – האתר שלכם יהיה פעיל תוך זמן קצר, ולא תצטרכו לשלם כסף למעצבי אתרים או למפתחי אתרים.
לרוב האנשים אין את הידע או את הזמן כדי ליצור אתר משלהם מאפס – וכאן נכנסים לתמונה הכלים לבניית אתרים. כל עבודת התכנות מתבצעת בשבילכם, כך שכל מה שתצטרכו לעשות הוא לבחור תבנית ולהתאים אותה אישית באמצעות טקסט ותמונות משלכם, ולבצע כמה ליטושים אחרונים.
ברוב המקרים, החלק הקשה ביותר בשימוש בכלי לבניית אתרים הוא הבחירה באיזה כלי להשתמש. יש מאות ספקים זמינים, ובמבט ראשון כולם נראים זהים או דומים מאוד מבחינת השירותים שהם מציעים.
לפני שתבחרו ספק, כדאי שתשאלו את עצמכם את השאלות הבאות:
שוב, הרבה תלוי במטרה שלשמה אתם יוצרים את האתר. כלים כמו Google Blogger יכולים להיות שימושיים, וכוללים מגוון של תבניות וסגנונות עיצוב שתוכלו לבחור מביניהם. יש גם את הכלי Google Sites, שמאפשר לקדם בקלות עסק קטן או אירוע, או להציג את תיק העבודות שלכם. המדריך המהיר הזה כולל מידע נוסף, ויעזור לכם לקבל החלטה מושכלת.
רבים מהכלים החינמיים לבניית אתרים מאפשרים לכם ליצור בלוג פשוט, בלי שתצטרכו להוציא כסף על שם דומיין משלכם. אם אתם מתייחסים לבלוגים שלכם כעסק לכל דבר, או שהאתר שאתם יוצרים הוא עבור עסק, ייתכן שתרצו לבחור שם דומיין ייחודי שמותאם יותר למה שאתם מציעים.
תצטרכו גם לחשוב באיזה דומיין ברמה עליונה (TLD) תרצו לבחור. לדוגמה, אם האתר שלכם מתמקד באזור ספציפי או במדינה ספציפית, תוכלו לבחור בסיומות כמו .il, .fr, .uk וכן הלאה. אם האתר פונה לקהל יותר בינלאומי, ייתכן שתעדיפו כתובת עם הסיומת .com
נקודות נוספות שחשוב להביא בחשבון בזמן שבוחרים דומיין ברמה העליונה:
תוכלו לבחור את שם הדומיין שלכם דרך Google Domains. ב-Google Domains אפשר לראות בקלות אילו שמות זמינים, כמה הם עולים ואפילו את היתרונות והחסרונות של כל שם (אם יש כאלה) –לדוגמה, אם קשה לבטא אותו או אם יש סיכוי גבוה שהמשתמשים ישמעו אותו לא נכון.
בחרתם את הפלטפורמה והעיצוב הרצויים? מצוין. עכשיו הגעתם לחלק המעניין: יצירת תוכן שהקהל שלכם יאהב. כמו בחלקים הקודמים, לתהליך יצירת התוכן יש כמה עקרונות בסיסיים שיעזרו לכם לחסוך זמן וכסף ולעודד את המבקרים לחזור לאתר שוב ושוב.
ריכזנו כאן כמה טיפים שימושיים שכדאי לנסות.
יצירת אתר משלכם יכולה להיות דרך מהנה ומתגמלת להתחבר לקהל ולהשיג את היעדים האישיים או העסקיים שלכם. הטיפים והכלים שמפורטים במדריך הזה יעזרו לכם להתחיל ברגל ימין ולהימנע מטעויות שיעלו לכם הרבה כסף. תוכלו גם להיכנס למרכז מקורות המידע שלנו כדי לעיין בשיטות לייצר הכנסות מהנוכחות שלכם באינטרנט וכדי ללמוד איך לשפר את חוויית המשתמש באתר.
שיתוף