משאב

איך יוצרים אתר

שיתוף

תמונה של מקור המידע

רוצים לשתף עם העולם נושא שקרוב לליבכם? ליצור קהילה באינטרנט? או אולי לקדם את העסק שלכם? יש הרבה סיבות אפשריות ליצירת אתר משלכם, וזה רק על קצה המזלג.

אתם בטח כבר מדמיינים איך הוא יייראה ואילו פיצ'רים ותכנים תרצו להציג בו.

אבל לפני שתקפצו למים העמוקים, אנחנו רוצים להסביר על כמה מהשלבים העיקריים בתהליך, איפה ואיך מתחילים וכמה יעלה לכם להפוך את החזון למציאות.

לפני הכול – הגדירו את היעד שלכם

מהי המטרה העיקרית של האתר? אם האתר מיועד בעיקר לכתיבה ולהעלאה של בלוגים, תהיה לכך השפעה רבה על סוג הפריסה והניווט הרצוי באתר. לחלופין, אם אתם מתכננים להשתמש בו כדי למכור מוצרים או שירותים, תצטרכו להקפיד שהאתר יהיה מאובטח, בעל ממשק ניווט פשוט ואינטואיטיבי ושתוכלו לעדכן את המלאי בקלות.

שימו לב להפעיל שיקול דעת בזמן תכנון התקציב

טווח המחירים ליצירת אתר נע מאפס לאלפי שקלים. הכול תלוי בסוג האתר שאתם רוצים ליצור ובמטרה שאתם מתכננים להשיג באמצעותו.

אם אתם צריכים אתר פשוט לכתיבה ולהעלאה של בלוגים, יש המון אפשרויות וכלים חינמיים שתוכלו לבחור מביניהם. רובם אינטואיטיביים וקלים לשימוש, כך שלא תצטרכו להיעזר בשירותים לתכנות ולעיצוב האתר. והדובדבן שבקצפת – האתר שלכם יהיה פעיל תוך זמן קצר, ולא תצטרכו לשלם כסף למעצבי אתרים או למפתחי אתרים.

לבחור את פלטפורמת האתר המתאימה

לרוב האנשים אין את הידע או את הזמן כדי ליצור אתר משלהם מאפס – וכאן נכנסים לתמונה הכלים לבניית אתרים. כל עבודת התכנות מתבצעת בשבילכם, כך שכל מה שתצטרכו לעשות הוא לבחור תבנית ולהתאים אותה אישית באמצעות טקסט ותמונות משלכם, ולבצע כמה ליטושים אחרונים.

ברוב המקרים, החלק הקשה ביותר בשימוש בכלי לבניית אתרים הוא הבחירה באיזה כלי להשתמש. יש מאות ספקים זמינים, ובמבט ראשון כולם נראים זהים או דומים מאוד מבחינת השירותים שהם מציעים.

לפני שתבחרו ספק, כדאי שתשאלו את עצמכם את השאלות הבאות:

  • האם יש לו כתובת URL מאובטחת או אפשרות להוסיף אחת כזו מאוחר יותר?
  • האם השימוש בו אינטואיטיבי?
  • האם אפשר להתאים אותו בקלות לצרכים שלכם?
  • כמה עולה ליצור אתר? האם מדובר בתשלום חד-פעמי או בתשלום חודשי?
  • האם יש מגוון רחב של תבניות לבחירה?
  • האם הספק מציע תמיכה טכנית? האם התמיכה בחינם? האם מקבלים את התמיכה באימייל, טלפון או צ'אט בוט?
  • האם הספק מציע יישומי פלאגין או תוספים, למשל, תוספים לצילום סרטונים או להרשמה לניוזלטר?

שוב, הרבה תלוי במטרה שלשמה אתם יוצרים את האתר. כלים כמו Google Blogger יכולים להיות שימושיים, וכוללים מגוון של תבניות וסגנונות עיצוב שתוכלו לבחור מביניהם. יש גם את הכלי Google Sites, שמאפשר לקדם בקלות עסק קטן או אירוע, או להציג את תיק העבודות שלכם. המדריך המהיר הזה כולל מידע נוסף, ויעזור לכם לקבל החלטה מושכלת.

הגדירו את שם הדומיין שלכם

רבים מהכלים החינמיים לבניית אתרים מאפשרים לכם ליצור בלוג פשוט, בלי שתצטרכו להוציא כסף על שם דומיין משלכם. אם אתם מתייחסים לבלוגים שלכם כעסק לכל דבר, או שהאתר שאתם יוצרים הוא עבור עסק, ייתכן שתרצו לבחור שם דומיין ייחודי שמותאם יותר למה שאתם מציעים.

תצטרכו גם לחשוב באיזה דומיין ברמה עליונה (TLD) תרצו לבחור. לדוגמה, אם האתר שלכם מתמקד באזור ספציפי או במדינה ספציפית, תוכלו לבחור בסיומות כמו ‎.il,‏ ‎.fr,‏ ‎.uk וכן הלאה. אם האתר פונה לקהל יותר בינלאומי, ייתכן שתעדיפו כתובת עם הסיומת ‎.com

נקודות נוספות שחשוב להביא בחשבון בזמן שבוחרים דומיין ברמה העליונה:

  • שימו לב להתייקרות בעלויות . חלק מהספקים יציעו לכם תעריפים מוזלים בהתחלה, ובהמשך יעלו את המחירים.
  • בדקו ששם הדומיין שלכם לא רשום כבר כסימן מסחרי. אם שם הדומיין שלכם מפר את זכויות היוצרים של מותג אחר, ייתכן שתיאלצו לשנות אותו ואף לשלם שכר טרחה לעורך דין. מידע נוסף בנושא זמין כאן.
  • להגן על המידע האישי שלכם. בהרשמה לרכישת דומיין, תצטרכו לספק את הפרטים שלכם ל-ICANN. מפיצי ספאם ורמאים למיניהם יכולים לגשת בקלות למאגר המידע של ICANN. אתם יכולים לבחור שהפרטים שלכם יהיו פרטיים, אבל חלק מהרשמים יגבו מכם כסף על השירות הזה, אז הקפידו לבדוק לפני כן.

תוכלו לבחור את שם הדומיין שלכם דרך Google Domains. ב-Google Domains אפשר לראות בקלות אילו שמות זמינים, כמה הם עולים ואפילו את היתרונות והחסרונות של כל שם (אם יש כאלה) –לדוגמה, אם קשה לבטא אותו או אם יש סיכוי גבוה שהמשתמשים ישמעו אותו לא נכון.

יצירת תוכן

בחרתם את הפלטפורמה והעיצוב הרצויים? מצוין. עכשיו הגעתם לחלק המעניין: יצירת תוכן שהקהל שלכם יאהב. כמו בחלקים הקודמים, לתהליך יצירת התוכן יש כמה עקרונות בסיסיים שיעזרו לכם לחסוך זמן וכסף ולעודד את המבקרים לחזור לאתר שוב ושוב.

ריכזנו כאן כמה טיפים שימושיים שכדאי לנסות.

  • באתר Google Trends אפשר לבדוק בקלות מה אנשים מחפשים, ואיך רמת הפופולריות של מילים או ביטויים מסוימים משתנה לאורך הזמן. תוכלו גם לקבל הערכה לגבי מידת העניין בתוכן שלכם באזורים גיאוגרפיים שונים, ולזהות קהלים פוטנציאליים חדשים ברחבי העולם. זכרו: אתם תמיד יכולים להשתמש ברשתות החברתיות או בקבוצות אחרות של קהילות באינטרנט כדי לערוך סקרים ולגלות אילו נושאים נמצאים במגמת עלייה בחיפוש.
  • לפני שתתחילו ליצור תוכן, החליטו באיזו תדירות אתם מתכננים לפרסם אותו – והיצמדו אליה. מילת המפתח היא איכות, לא כמות.
  • חשוב לזכור שאנשים שונים צורכים תוכן בצורות שונות. חלק מעדיפים טקסט פשוט, ואילו לאחרים יותר נוח לצרוך את התוכן כשהוא בצורה של אינפוגרפיקה או סרטון. עם הזמן אתם תבינו לאיזה תוכן המשתמשים הכי מתחברים.
  • אחרי שתתחילו לפרסם את התוכן, תרצו לדעת מאיפה המבקרים שלכם מגיעים, איך הם מצאו את האתר שלכם ואילו דפים מושכים הכי הרבה תשומת לב. פלטפורמת Google Analytics יכולה לעזור לכם לגלות את הנתונים האלה. יתרון נוסף: אפשר לקשר אותה ישירות לבלוג כדי לקבל תוצאות בזמן אמת.
  • במדריך הזה תמצאו כלים וטיפים נוספים ליצירת תוכן עבור המבקרים, וגם סיפורי הצלחה מעוררי השראה מרחבי העולם.

יצירת אתר משלכם יכולה להיות דרך מהנה ומתגמלת להתחבר לקהל ולהשיג את היעדים האישיים או העסקיים שלכם. הטיפים והכלים שמפורטים במדריך הזה יעזרו לכם להתחיל ברגל ימין ולהימנע מטעויות שיעלו לכם הרבה כסף. תוכלו גם להיכנס למרכז מקורות המידע שלנו כדי לעיין בשיטות לייצר הכנסות מהנוכחות שלכם באינטרנט וכדי ללמוד איך לשפר את חוויית המשתמש באתר.