משאב
תנועת גולשים חדשה היא עמוד השדרה של כל אתר, ובמאמר הזה נעבור על כמה שיטות חינמיות שתוכלו להשתמש בהן כדי להרחיב את פוטנציאל החשיפה ולמשוך יותר מבקרים לאתר.
לפני שתתחילו, חשוב להגדיר בבירור למה אתם צריכים למשוך יותר תנועה. אתם רוצים להגדיל את הקהילה שלכם? למכור יותר מוצרים? לקדם מטרה חברתית? אם אתם מקדמים מטרה חברתית, למשל, אין ממש טעם למשוך לאתר קונים שרוצים להוציא כסף ולקנות דברים, כי הם יעזבו אותו לאחר שלא ימצאו בו את מה שהם חיפשו.
אחרי שתגדירו את היעדים שלכם בצורה ברורה, תוכלו להתחיל לקדם את האתר ולמשוך אליו יותר תנועה.
בדרך כלל, ניתן לחלק את קידום האתר לשלוש קטגוריות:
קידומי מכירות בתשלום: כאשר אתם משלמים כדי לפרסם בפלטפורמות ובאתרים אחרים (לדוגמה, בדף תוצאות החיפוש ב-Google אם אתם משתמשים ב-Google Ads).
קידומי מכירות בבעלות: יכולים להיות רשימה של מנויים לאימייל שאתם שולחים להם מדי פעם חדשות ומבצעים.
קידומי מכירות שהרווחתם: אתרים אחרים שמקשרים לאתר שלכם – כמו בלוג או מאמר בעיתון שהמותג שלכם מוזכר בהם.
חלק מהגישות מתבססות על כל שלוש הקטגוריות האלה. לדוגמה, מודעות בתשלום במדיה חברתית שמעודדות את העוקבים שלכם לפרסם מחדש ולהפיץ את החדשות/המטרה/המוצרים שלכם למשתמשים אחרים. אבל הדבר שכל שלוש הקטגוריות מסתמכות עליו הוא תוכן מעולה שמושך אליו אנשים ומעודד אותם לחזור לאתר שוב ושוב.
יש דרכים שונות ליצור תוכן מושך ומעניין. אם אתם בלוגרים שעוסקים בנושא ספציפי – כמו אוכל – אפשרות אחת היא לראיין שפים מקומיים על המתכון למנת החג האהובה עליהם. אם אתם מארגני חתונות, אתם יכולים ליצור תוכן ייחודי או להציג נתונים סטטיסטיים שאנשים יכולים להיעזר בהם – כמו מספר החתונות שצפויות להתקיים בשנה הבאה או המגמות החמות בתחום איפור הכלות. אתם יכולים גם לערוך סקר ב-Twitter ולפרסם את הממצאים.
בכל מטרה שתבחרו, יצירה של תוכן מושך מבחינה ויזואלית ושקל להבין אותו תעודד יותר אנשים ליהנות ממנו ולשתף אותו. זכרו: אחרי שתעדכנו באתר את התוכן החדש, הקפידו להוסיף קישורים לתוכן הקודם – ולהיפך (אם רלוונטי). בקישור הבא תוכלו למצוא כמה טיפים ליצירת תוכן מעולה
אחרי שיצרתם ועדכנתם את התוכן באתר, אלה השיטות שתוכלו להשתמש בהן כדי להגיע לקהלים הנכונים.
זו יכולה להיות שיטה יעילה ביותר לבנות את הקהל ולמשוך תנועה לאתר. המפתח הוא לערוך מחקר ולגלות אילו רשתות חברתיות הכי פופולריות בקרב הקהל שלכם. כדי לעשות זאת אתם יכולים לשאול את הלקוחות הקיימים או את הקהילה שלכם, או פשוט לבצע חיפוש ב-Google. די מהר תוכלו להבין אילו סוגי תוכן אנשים אוהבים ואיפה הם בדרך כלל צורכים אותו. לדוגמה, אם אתם מפרסמים בלוג בנושא סריגה, ייתכן שתגלו שהאנשים שמתעניינים בנושא הזה משתמשים ב-YouTube כדי לקבל טיפים חדשים או נהנים להעלות תמונות של היצירות האחרונות שלהם ל-Instagram ולשוחח עליהן.
אם תחליטו להשקיע במדיה חברתית, הקפידו להגדיר לוח זמנים עקבי לפרסום פוסטים ולהתאים את התוכן לכל פלטפורמה. ב-Twitter, למשל, תצטרכו להגביל את הפוסטים ל-280 תווים. גם בפלטפורמת YouTube Shorts יש הגבלה על אורך הסרטונים (עד 60 שניות). דבר נוסף שחשוב לעשות הוא להקפיד שהתוכן יהיה מושך ככל האפשר מבחינה ויזואלית. במילים אחרות, במקום לפרסם רק טקסט יבש, כדאי ליצור גרפיקה פשוטה שתמשוך את העין של האנשים בזמן שהם גוללים, ותעודד אותם לשתף את הפוסט.
ואם כבר דיברנו על מדיה חברתית, הקפידו להשתמש תמיד במטא-תגים כדי להשפיע על האופן שבו האתר שלכם יוצג כשאנשים ישתפו אותו דרך הרשתות החברתיות. מידע נוסף זמין כאן.
ואחרון חביב, אל תהיו ביישנים. אם אנשים מדברים על נושא שקרוב לליבכם או שאתם בקיאים בו, הצטרפו לדיון והוסיפו את נקודת המבט הייחודית שלכם.
כשהאתר שלכם יגדל, כדאי שתבקשו מהמשתמשים את כתובת האימייל שלהם כדי שתוכלו לשמור איתם על קשר. אבל לפני שתתחילו, חשוב שתראו להם מה הם יקבלו בתמורה. למשל, מדריך בחינם, הטבה מיוחדת או פשוט סיכום חודשי של החדשות שלכם.
בכל מה שתחליטו להציע, הקפידו לשמור על עקביות בסגנון התוכן ובתדירות השליחה, וזכרו להוסיף לאימייל לחצנים ברורים של קריאה לפעולה שיעודדו את המשתמשים לחזור לאתר. טיפ שימושי נוסף: אף פעם אל תשלחו ספאם לקהל שלכם. לא רק שהפצת ספאם בלתי חוקית במדינות מסוימות, אלא שיש גם סיכוי גבוה שהיא תעורר סלידה בקרב הקהל שלכם ותגרום להם לבטל את ההרשמה.
אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO) היא כלי שימושי שיכול לעזור לכם להציג את העסק שלכם במקום גבוה יותר בתוצאות של מנוע החיפוש, וכך למשוך תנועה חדשה לאתר. המפתח להצלחה הוא ליצור תוכן מקורי ומעניין – והאתר Google Trends הוא מקום טוב להתחיל בו. פשוט מקלידים את הנושא הרצוי (למשל, 'יוגה') כדי לראות איך מידת ההתעניינות במונח החיפוש הזה השתנתה לאורך הזמן, ואילו מילים או ביטויים קשורים אחרים אנשים חיפשו (למשל, 'יוגה נידרה' או 'יוגה חמה'). לאחר מכן תוכלו להשתמש במונחים האלה כבסיס למאמרים או לבלוגים שלכם, וכך להגביר את הסיכוי שהאתר שלכם יופיע כשאנשים יחפשו את הנושאים האלה באינטרנט.
טיפ שימושי: בדקו שהאתר שלכם מוגדר בצורה נכונה כך ש-Google ומנועי חיפוש אחרים יוכלו לסרוק אותו ולהוסיף אותו לאינדקס. תוכלו להיעזר במדריך למתחילים בנושא SEO או לצפות בוובינר שלנו בכל זמן שתרצו . אם אתם בעלי תוכן דיגיטלי, אנחנו ממליצים לכם לצפות גם בוובינר הזה, שמספק הסבר על נושאים כמו אתרים לנייד, חלוקה נכונה של הדפים באתר, תוכן כפול ועוד נושאים רבים.
ככל שהפופולריות של האתר שלכם תלך ותגדל, ייתכן שתרצו להרחיב את הפעילות של העסק לשווקים בחו"ל כדי למשוך יותר תנועה. המדריך הזה מראה איך להתאים את התוכן לקהלים בשווקים החדשים.
גישה נוספת שתוכלו לנסות היא פרסום בחינם. כדי להתחיל, תצטרכו לנסח הודעה לעיתונות. ההודעה הזו יכולה לעסוק בכל נושא שהקהל שלכם עשוי להתעניין בו, כל עוד תוסיפו לה את נקודת המבט הייחודית שלכם. לדוגמה, אם אתם מפרסמים בלוג בנושא בישול ואתם משיקים ספר בישול לחג, תוכלו להדגיש שכל המתכונים שלכם טבעוניים או שהם נוצרו בהשראת המתכונים של סבתא.
אחרי שתבחרו מהו הסיפור שתרצו לספר ותציינו את נקודת המבט הייחודית שלכם בצורה ברורה, תצטרכו להחליט מי ירצה לשמוע אותו. במקרה הזה, קהל היעד יכול להיות בלוגרים בנושא אוכל, בעלים של אתרי בישול או אפילו מוביל דעה מפורסם בנושא טבעונות ב-Twitter. אם אתם מתלבטים לאן לשלוח את ההודעה לעיתונות, נסו לבצע חיפוש מהיר ב-Google כדי למצוא שירות חינמי להפצת הודעות לעיתונות.
מעל הכול, בקמפיינים של יחסי ציבור, סבלנות היא מילת המפתח. אל תצפו לקבל תוצאות בן לילה. יכול להיות שתצטרכו לבצע כמה ניסיונות עד שהמסר שלכם יתחיל לחלחל, ושתצטרכו להשקיע זמן כדי לברר מיהם "השחקנים הראשיים" בנישה שלכם ולבסס קשרים איתם.
כל השיטות האלה יכולות לעזור, אבל בשלב ראשון מומלץ לבחור רק באחת מהן – ולאחר מכן להשתמש בכלים למדידת ביצועי האתר כדי לעקוב אחר ההשפעה שלה. חלק מהגישות יכולות לקחת יותר זמן מאחרות, אבל די מהר תוכלו לדעת איזו גישה מתאימה לכם ולאיזו גישה יש את ההשפעה הכי גדולה על הקהל. ואז תגלו פתאום שלאתר שלכם מתחילים להגיע מבקרים חדשים ושאתם מתקדמים בדרך הנכונה להשגת היעדים שלכם.
שיתוף