מַשׁאָב

איך משפרים את ההתעניינות של המשתמשים באתר

שיתוף

תמונה של מקור המידע

כל בעל עסק או בלוגר יודע שכדי שהאתר יצליח צריך להציע לאנשים תוכן, מוצרים או שירותים מעולים שהם לא יכולים להשיג בשום מקום אחר.

אבל יש עוד גורם קריטי אחד בנוסחה להצלחה, והוא היכולת של האתר לעורר עניין בקרב האנשים, ובסופו של דבר לעודד אותם לבלות בו כמה שיותר זמן.

המדד הזה נקרא 'התעניינות משתמשים'. זהו מדד חשוב במיוחד אם אתם מוכרים מודעות על סמך נפח התנועה, כי ככל שתשמרו על העניין של המשתמשים בתוכן (ובמודעות) למשך זמן רב יותר, כך תוכלו לייצר יותר הכנסות מהאתר.

במאמר הזה נסביר מהן השיטות למדידת רמות ההתעניינות של המשתמשים באתר, איך לבצע שיפורים ומאילו טעויות כדאי להימנע לאורך הדרך.

למה התעניינות המשתמשים חשובה, ואיך מודדים אותה

מסעדות מעדכנות מדי פעם את התפריטים שלהן כדי להסיר מנות לא פופולריות ולשמור את אלה שגורמות לסועדים לחזור אליהן שוב ושוב. באופן דומה, גם אתם צריכים לעקוב אחרי התוכן שלכם כדי לראות במה המשתמשים מתעניינים, ממה הם מתעלמים ומה גורם להם לעזוב את האתר.

אפשר למדוד זאת בכמה דרכים:

  • שיעור העזיבה: אחוז המבקרים שעזבו את האתר בלי לבצע פעולה – כמו לחיצה על קישור, קניית פריט או מילוי טופס.
  • משך הביקור באתר: המדד הזה, שמכונה גם 'משך הסשן', מייצג את משך הזמן הכולל שמשתמש בילה באתר שלכם.
  • צפיות בדף: המדד הזה מייצג את מספר הפעמים שדף נטען או נצפה בדפדפן.
  • תגובות או שיתופים: המדד הזה נותן לכם הערכה לגבי מידת הפופולריות של התוכן שלכם ועד כמה המשתמשים מתעניינים בו.
  • אחוז המבקרים החוזרים: אחוז המשתמשים שכבר ביקרו באתר בטווח זמן מסוים, ואז חזרו אליו באותו מכשיר.

כדי לחשב את המדדים האלה (ומדדים אחרים) של התעניינות המשתמשים באתר, קודם צריך להגדיר כלים למדידת ביצועי אתרים. אפשרות אחת היא להשתמש בפלטפורמת Google Analytics, שקל להגדיר אותה והיא פועלת בצורה חלקה עם Google AdSense.

השלב הבא: איך משפרים את התעניינות המשתמשים

אחרי שהבנתם אילו אינטראקציות כדאי למדוד ואיך להגדיר את המדידה, הגיע הזמן לבחון מהן הפעולות שאפשר לבצע כדי לשפר את רמות ההתעניינות של המשתמשים.

  • התחילו עם השערה וניסוי לדוגמה, אם אתם רוצים לשפר את המדד 'צפיות בדף', תוכלו לערוך ניסוי שבו תוסיפו קישורים לסוף המאמרים. הקישורים האלה יפנו את המשתמשים לתוכן אחר שעשוי לעניין אותם. לאחר מכן תוכלו להשתמש בכלי כמו Google Optimize כדי להגדיר במהירות בדיקות A/B ולראות אילו תכנים, מסרים או חוויות אחרות מעוררים הכי הרבה עניין בקרב הלקוחות.
  • שימו לב לשיעורי העזיבה אם הכלים למדידת ביצועי האתר מראים שלאחד מהדפים מגיעה הרבה תנועת גולשים אבל שיעור העזיבה שלו גבוה, כדאי לבצע בדיקה מעמיקה יותר. לדוגמה, יכול להיות שתצטרכו לקצר את זמני הטעינה של הדף או לפשט את הניווט בו. האם יש חלונות קופצים שמפריעים לאנשים לקרוא את הבלוג? האם הסאונד מופעל באופן אוטומטי כשנכנסים לאתר? האם קל לקרוא את התוכן באתר במכשירים ניידים? הגורמים האלה יכולים להשפיע על שיעור העזיבה, לכן חשוב לבחון כל אחד מהם, לבדוק באופן קבוע את השינויים שאתם מבצעים ולמדוד את ההשפעה לאורך הזמן.
  • האם האתר שלכם הוא אתר חדשות? אם כן, נסו להשתמש בכלי News Consumer Insights‏ (NCI) כדי בנות בסיס קוראים נאמן ולאסוף נתונים מדויקים ומועילים יותר לגבי המשתמשים שלכם.

כמה נקודות שכדאי לזכור

קודם ערכו השוואה בין ביצועי האתר שלכם לבין הביצועים המקובלים בשוק

לפני שתמדדו את רמות ההתעניינות של המשתמשים באתר שלכם, מומלץ תמיד לבדוק את המדד הזה ביחס למתחרים בענף הספציפי שלכם. הבדיקה הזו תספק לכם אמת מידה להשוות מולה את ביצועי האתר, תעזור לכם לעקוב אחרי ההתקדמות שלכם ואפילו תתריע על בעיות שצריך לתקן (אם יש כאלה). פלטפורמת Google Analytics היא מקום טוב להתחיל בו, מכיוון שהיא מאפשרת לכם לבדוק את שיעור העזיבה ונתוני ביצועים אחרים של האתר בהשוואה ליותר מ-1,600 קטגוריות שונות בענף שלכם.

שימו לב שאתם מפרשים את שיעורי העזיבה בצורה נכונה

שיעורי העזיבה הם מדד שימושי, אבל חשוב לפרש אותם בהקשר הנכון. לדוגמה, אם משתמש מבקר רק בדף אחד באתר ואז עוזב אותו, הדבר עלול להעיד מבחינתכם על כך שהתוכן שלכם לא מספיק מעניין. אבל ייתכן שהמסקנה הזו לא מדויקת אם בדף שבו המשתמש ביקר יש תוכן קריאה ארוך, ובפועל הוא נשאר באתר למשך כמה דקות או יותר. במקרה כזה, שימוש במדד מידת הגלילה בדף יכול לספק לכם תובנות מדויקות ומועילות יותר.

כדאי להפעיל שיקול דעת כשמשתמשים במדד 'זמן ביקור ממוצע'

בדומה למדד 'שיעור העזיבה', גם המדד 'זמן ביקור ממוצע' יכול להיות קצת מטעה.

דמיינו את התרחיש הבא. משתמש מגיע לדף הבית שלכם, והכלי למדידת ביצועי האתר מתעד את השעה 11:05 (לדוגמה). המשתמש הזה נשאר בדף הבית במשך דקה, ואז לוחץ על דף אחר באתר. כמו בפעם הקודמת, הכלי למדידת ביצועי האתר מתעד את השעה 11:06. אחרי שנשאר שם במשך 5 דקות שלמות, המשתמש יוצא לגמרי מהאתר, כך שמשך הביקור הכולל של המשתמש הזה באתר הוא 6 דקות (זמן לא רע בכלל).

אבל הבעיה היא שכמעט כל כלי למדידת ביצועי האתר יתעד בצורה שגויה את משך הביקור הכולל באתר כדקה אחת בלבד. למה זה קורה? כי הכלים האלה יכולים לספק נתונים רק לגבי הדפים שלכם, ולא לגבי דפים באתרים אחרים. לכן, כשמשתמש עובר לאתר אחר, האתר החדש הזה לא ישלח לכם חותמת זמן שתאפשר לכם לחשב את משך הזמן שהוא בילה בדף האחרון. מבחינת הכלי למדידת ביצועי האתר, המשתמש בילה דקה אחת בדף הבית שלכם, ואז עזב.

מומלץ להימנע ממדידת יתר

ההחלטה לשפר את רמות ההתעניינות של המשתמשים באתר היא ללא ספק צעד חיובי, אבל אל תנסו לבדוק יותר מדי מדדים בו-זמנית. שיטה הרבה יותר יעילה היא לזהות מדד אחד עם השפעה חיובית על ההכנסות שלכם – למשל משך הביקור באתר, שיתופים וכן הלאה – ואז להתמקד בהגדרה של נקודת ההשוואה וביצירת ניסויים שיעזרו לכם להשיג את התוצאות הרצויות.

רוצים לעיין במקורות מידע נוספים בנושא שיפור חוויית המשתמש, הביצועים ופוטנציאל הרווחים של האתר? אפשר לעבור לקטע מקורות מידע.