Bron

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe u geld kunt verdienen met advertenties op uw site? Probeer Google AdSense

Afbeelding voor bron
Aan de slag

Er zijn allerlei manieren waarop u inkomsten uit advertenties kunt genereren. Als u geld wilt verdienen met Google, raden we u aan AdSense te proberen voor uw site. Dit is wat u moet weten om aan de slag te gaan.

Wist u dat er meerdere manieren zijn om inkomsten te genereren met Google AdSense? Misschien zijn er mogelijkheden die u misloopt als het gaat om inkomsten genereren met Google. Als u de winst uit Google AdSense wilt maximaliseren, kunt u de volgende manieren bekijken om geld te verdienen met AdSense.

1. Maak het juiste type website voor Google AdSense.

Bepaalde typen sites presteren beter dan andere als het gaat om opbrengst genereren met Google AdSense. De twee factoren die u nodig heeft om geld te verdienen met AdSense, zijn fantastische content en veel verkeer.

Er bestaan twee typen content. Er is content die elke dag nieuwe mensen naar uw site trekt, en content die bezoekers elke dag laat terugkomen. In het ideale geval heeft u een goede balans tussen beide. Op die manier haalt u doorlopend nieuw verkeer binnen en zorgt u dat een aanzienlijk deel van die nieuwe gebruikers trouwe bezoekers wordt.

Sites die perfect zijn voor content die nieuwe en terugkerende bezoekers aantrekt, zijn onder andere de volgende

Hoewel dit niet de enige typen sites zijn die u kunt maken, zijn dit de gemakkelijkste om te optimaliseren met geweldige content, te promoten en een indeling te geven die goed werkt voor zowel contentweergave als het genereren van klikken op uw Google AdSense-advertenties.

2. Gebruik verschillende typen advertentieblokken.

Verschillende bedrijven gebruiken verschillende typen advertentiestijlen als ze hun advertentie aan de adverteerderskant maken, in Google Ads. Ze kunnen eenvoudige tekstgebaseerde advertenties, beeldadvertenties en videoadvertenties maken.

Omdat adverteerders advertenties in verschillende indelingen kunnen maken, moet u uw doelgroep de kans geven om in contact te komen met de adverteerders die het relevantst voor ze zijn. U kunt dit doen door verschillende typen advertentieblokken in uw site te integreren.

Houd rekening met de gebruikerservaring als u kiest welk type advertenties u gebruikt en waar u ze plaatst. Er moet altijd meer content dan advertenties op uw pagina worden weergegeven. Gebruik Google Analytics om het aantal, de plaatsing en de stijl van advertenties op uw site te testen om te zien wat het beste werkt voor uw site en bezoekers.

3. Implementeer aangepaste zoekadvertenties voor AdSense.

Als u een site heeft met veel content (blog, nieuwssite, forum, enz.), kunt u 'Aangepast zoeken' van AdSense op uw site gebruiken. Niet alleen biedt u uw gebruikers prettige functionaliteit waarmee ze specifieke content op uw site kunnen vinden, u kunt ook uw opbrengst uit Google AdSense maximaliseren door advertenties weer te geven naast de zoekresultaten van uw site.

Ingesloten afbeelding voor bron

Houd er rekening mee dat AdSense Aangepast zoeken iets anders is dan Google Aangepast zoeken en dat u een aanvraag moet indienen om AdSense Aangepast zoeken op uw site te implementeren, zodat u opbrengst kunt genereren via gebruikers die op uw site zoeken.

4. Genereer inkomsten met Google AdSense op YouTube.

Google AdSense is niet alleen bedoeld voor mensen die tekstgebaseerde content of gratis online tools maken. Als u goed bent in video, kunt u unieke video's publiceren op YouTube via uw eigen YouTube-kanaal.

Nadat u een kanaal heeft gemaakt, kunt u naar de functies van uw YouTube-kanaal gaan en het genereren van inkomsten inschakelen. U wordt stapsgewijs door het proces geleid waarmee u uw YouTube-account aan uw AdSense-account koppelt, zodat u inkomsten kunt genereren met uw video's.

Nadat u uw YouTube-kanaal aan uw AdSense-account heeft gekoppeld, kunt u kiezen met welke video's u inkomsten wilt genereren en welke typen advertenties aan uw videokijkers worden weergegeven. Ga naar Videobeheer, controleer de video waarmee u inkomsten wilt genereren en kies de advertentie-instellingen voor die video.

Ingesloten afbeelding voor bron

U kunt op elk moment naar 'Videobeheer' gaan om te zien met welke video's u inkomsten genereert (aan de hand van het groene dollarteken ernaast) en de instellingen daarvan te beheren.