Resursa

Cum să creați un site

Imagine resursă
Cele mai bune practici

Există numeroase motive pentru care poate fi necesar să creați propriul site, indiferent dacă este vorba despre împărtășirea pasiunii dvs., crearea unei comunități sau promovarea companiei.

Poate că vă gândiți deja la cum va arăta și la tipurile de funcții și de conținut pe care doriți să le prezentați.

Dar înainte să treceți la treabă, să analizăm câteva dintre principalele acțiuni necesare, cum să începeți și cât ar putea costa să vă aduceți la viață viziunea.

Începeți cu stabilirea unui obiectiv

Care este scopul principal al site-ului dvs.? Dacă este vorba despre blogging, acest lucru va influența considerabil tipul aspectului și al navigării dorite. Sau dacă intenționați să-l folosiți pentru a vinde produse ori servicii, veți avea nevoie de un site securizat, în care se navighează ușor și care este simplu de actualizat cu inventar nou.

Calculați cu atenție bugetul

Prețurile pentru crearea unui site variază de la zero la mii de lei. Acestea depind de tipul de site dorit și de ceea ce vreți să obțineți cu ajutorul lui.

Dacă aveți nevoie de un site simplu pentru blogging, există o mulțime de instrumente și opțiuni gratuite din care să alegeți. Majoritatea se folosesc ușor și intuitiv, prin urmare nu veți avea nevoie de experiență în design sau programare. Cel mai bun lucru este că site-ul va fi gata imediat și nu va trebui să cheltuiți bani cu propriul designer sau dezvoltator de site-uri web.

Alegeți platforma de site-uri potrivită

Majoritatea persoanelor nu au timpul sau cunoștințele necesare pentru a-și crea propriul site de la zero. Aici intervin instrumentele de creat site-uri. Programarea este deja făcută, deci trebuie doar să alegeți un șablon, apoi să-l personalizați cu textul, imaginile și retușurile finale proprii.

Probabil că cel mai dificil aspect al folosirii unui creator de site-uri este să decideți pe care îl veți alege. Există sute de furnizori și, la o primă privire, toți par să ofere aceleași servicii sau unele foarte similare.

Înainte să alegeți un furnizor, mai întâi puneți-vă întrebările de mai jos

  • Are o adresă URL securizată sau opțiunea de a adăuga una mai târziu?
  • Este intuitiv de folosit?
  • Este ușor de personalizat în funcție de necesitățile proprii?
  • Cât costă? Aceasta este o taxă unică sau lunară?
  • Sunt disponibile multe șabloane din care să alegeți?
  • Oferă asistență tehnică? Este gratuită? Folosește comunicarea prin e-mail, telefon sau chatbot?
  • Oferă pluginuri sau extensii, cum ar fi cele pentru afișarea videoclipurilor sau înregistrarea datelor de înscriere la buletine informative?

Multe lucruri depind de scopurile în care intenționați să folosiți site-ul. Instrumentele precum Google Blogger pot fi utile și vă dau posibilitatea să alegeți dintre șabloane și stiluri de design diferite. Mai există și Site-uri Google, care poate constitui o modalitate excelentă de a promova o companie mică, un eveniment sau de a prezenta un portofoliu de lucrări. Acest ghid rapid conține multe informații și vă va ajuta să luați o decizie informată.

Stabiliți numele de domeniu

Multe instrumente gratuite pentru creatori web vă oferă posibilitatea să creați un blog simplu, fără să cheltuiți bani pentru propriul nume de domeniu. Dacă luați bloggingul în serios sau creați un site pentru o companie, poate doriți ceva mai personalizat și unic pentru ceea ce oferiți.

În plus, va trebui să vă gândiți la domeniul principal. De exemplu, dacă site-ul vizează o anumită regiune sau țară, puteți să alegeți .uk, .fr, .de etc. Sau, dacă vizează mai multe țări, poate că preferați o adresă care se termină în .com.

Mai jos vă prezentăm alte lucruri de care să țineți cont când alegeți domeniul principal

  • Aveți grijă la creșterea costurilor. Unii furnizori oferă prețuri reduse la început, apoi le cresc.
  • Asigurați-vă că numele domeniului dvs. nu este deja înregistrat sub marcă comercială. Dacă numele încalcă drepturile de autor ale unei alte mărci, puteți avea obligația să îl schimbați și să plătiți taxe juridice. Găsiți mai multe informații despre acest subiect aici.
  • Protejați-vă informațiile cu caracter personal. Când vă înregistrați pentru un domeniu, va trebui să trimiteți la ICANN detaliile dvs., care pot fi accesate cu ușurință de autori de spam și escroci. Deși puteți alege să vă setați detaliile ca private, unii registratori percep taxe pentru acest serviciu. Așadar, mai întâi verificați.

Google Domains poate fi un bun punct de plecare când vă alegeți numele de domeniu. Aici aflați rapid numele disponibile, cât costă și chiar și avantajele sau potențialele dezavantaje, de exemplu, dacă sunt dificil de pronunțat sau dacă pot fi înțelese greșit.

Crearea conținutului

Ați ales platforma, ați planificat designul și acum urmează partea interesantă: să creați conținut pe placul publicului dvs. Dacă respectați câteva principii de bază, veți economisi timp și bani și îi veți încuraja pe vizitatori să revină.

Încercați următoarele sfaturi importante.

  • Google Trends reprezintă o modalitate utilă de a vedea ce caută utilizatorii și cum se schimbă în timp popularitatea anumitor cuvinte sau expresii. În plus, puteți să evaluați interesul pentru conținutul dvs. din diferite regiuni și să identificați potențiale segmente de public noi din întreaga lume. Nu uitați că puteți folosi oricând platformele de rețele sociale sau alte grupuri pentru comunități online pentru a efectua sondaje și a afla care sunt interogările populare sau în ascensiune.
  • Chiar înainte de a începe să generați conținut, stabiliți cât de des intenționați să publicați și respectați programul. Rețineți: calitatea este mereu mai importantă decât cantitatea.
  • Utilizatorii sunt interesați de tipuri de conținut diferite. Unii preferă textul simplu, alții apreciază viteza de consultare a infograficelor sau ușurința vizionării conținutului video. În timp veți afla care este cel mai potrivit tip de conținut.
  • Odată ce începeți să publicați conținut, veți dori să aflați de unde provin vizitatorii, cum vă găsesc și ce pagini atrag cel mai mult atenția. O modalitate prin care puteți face acest lucru este să folosiți serviciul Google Analytics, pe care îl puteți conecta direct la blog, pentru rezultate în timp real.
  • Acest ghid prezintă mai multe instrumente și sfaturi pentru crearea conținutului destinat vizitatorilor, plus povești de succes din întreaga lume care servesc drept inspirație.

Deținerea unui site poate fi o modalitate distractivă și satisfăcătoare de a intra în legătură cu publicul și de a vă atinge obiectivele personale sau comerciale. Dacă folosiți instrumentele și sfaturile din acest ghid, veți putea să începeți lucrul și să evitați greșelile costisitoare. În plus, puteți folosi centrul nostru de resurse pentru a descoperi metode de a genera bani din prezența dvs. online și de a rafina experiența utilizatorului.