Resursa

Cum să vă creșteți traficul site-ului web

Imagine resursă
Cele mai bune practici

Traficul nou este ceea ce ține în viață orice site web, iar în acest articol vom explora câteva strategii fără costuri pe care le puteți folosi pentru a vă crește gradul de acoperire și a atrage mai mulți vizitatori online.

Înainte de a începe, trebuie să stabiliți foarte clar motivul pentru care aveți nevoie de mai mult trafic. Doriți să vă măriți comunitatea? Să vindeți mai multe produse? Să promovați o cauză caritabilă? Dacă, de exemplu, scopul dvs. este acesta din urmă, nu are sens să atrageți cumpărători care doresc să cheltuiască și să cumpere produse, deoarece riscați să-i nemulțumiți și să-i pierdeți rapid.

Odată ce v-ați fixat în mod clar obiectivele, puteți începe să vă promovați site-ul și să vă sporiți traficul.

În principiu, există trei categorii de promovare a unui site:

promovarea plătită, care presupune publicitatea plătită pe alte platforme sau site-uri web (de ex., pagina cu rezultatele căutării Google, dacă folosiți Google Ads);

promovarea prin mijloace proprii, ce se poate concretiza printr-o listă de abonați la e-mailuri cărora le trimiteți din când în când noutăți sau oferte;

promovarea dobândită materializată prin site-uri care conțin linkuri către site-ul dvs., cum ar fi un blog sau un articol de ziar care vă menționează.

Unele abordări presupun o combinație a celor trei categorii. Un astfel de exemplu sunt anunțurile plătite din rețelele sociale care încurajează persoanele interesate de site-ul dvs. să reposteze și să transmită mai departe știrile / cauza / produsele dvs. Elementul comun de care depind cele trei categorii este conținutul de calitate, capabil să atragă utilizatorii și să-i convingă să revină mereu la site-ul dvs.

Cheia pentru un conținut de calitate

Puteți genera conținut captivant aplicând mai multe metode. Dacă sunteți un blogger specializat pe o anumită temă, precum preparatele culinare, o opțiune ar fi să organizați interviuri cu chefi locali despre cum se gătesc preparatele lor preferate de sărbători. Sau, dacă sunteți un organizator de nunți, puteți prezenta conținut original sau statistici utile pentru cei interesați de subiect, cum ar fi numărul de nunți preconizate pentru anul următor sau noile tendințe de machiaj pentru mirese. Puteți chiar să realizați un sondaj pe Twitter și să publicați rezultatele acestuia.

Indiferent de abordarea aleasă, un conținut captivant din punct de vedere vizual și ușor de înțeles va încuraja mai mulți oameni să se bucure de el și să-l distribuie. Și nu uitați, după ce v-ați actualizat site-ul cu conținut nou, includeți linkuri spre conținutul vechi și vice versa, dacă este cazul. Iată câteva sfaturi suplimentare care vă vor ajuta să creați conținut de excepție.

Metode de creștere a traficului

Odată conținutul creat, puteți folosi următoarele metode pentru a-l promova în rândul publicului potrivit.

1. Promovare organică în rețelele sociale

Aceasta poate fi o metodă foarte eficientă de a vă forma publicul și de a genera trafic. Cheia este să vă documentați și să identificați rețelele sociale pe care le utilizează cel mai mult publicul dvs. Puteți obține această informație întrebându-vă clienții existenți ori comunitatea sau pur și simplu căutând pe Google. Veți descoperi repede tipurile de conținut pe care publicul dvs. le apreciază și locurile în care le consumă de obicei. De exemplu, dacă aveți un blog despre croșetat, veți afla, probabil, că YouTube este canalul preferat pentru sfaturi noi sau că Instagram este platforma pe care postează și discută despre cele mai noi creații.

Dacă decideți să investiți în promovarea pe rețelele sociale, este foarte important să vă stabiliți un calendar de postări periodice pe care să-l respectați și să vă adaptați conținutul la fiecare platformă în parte. În cazul Twitter, de exemplu, va trebui să vă limitați postările la 280 de caractere. YouTube Shorts limitează, de asemenea, videoclipurile la o durată de cel mult 60 de secunde. Un alt aspect important este să creați conținut cât mai atractiv. Deci în locul unui text banal, încercați, de exemplu, să creați un mic grafic care să atragă atenția utilizatorilor în timp ce derulează conținutul și care să-i stimuleze să-l distribuie.

Legat de promovarea pe rețelele sociale, folosiți mereu metaetichete pentru a controla cum se afișează site-ul când este distribuit pe rețelele sociale. Mai multe detalii despre acest lucru aici.

Nu în ultimul rând, lăsați timiditatea la o parte. Când cineva discută despre un subiect care vă pasionează sau la care vă pricepeți, implicați-vă în conversație și prezentați-vă propria perspectivă.

2. Liste de distribuție prin e-mail

Pe măsură ce site-ul se dezvoltă, puteți cere adresele de e-mail ale utilizatorilor pentru a păstra legătură cu ei. Totuși, înainte de a face acest lucru, e important să anunțați ce anume vor primi la schimb: un ghid gratuit, o ofertă specială sau pur și simplu un buletin lunar cu ultimele noutăți din partea dvs.

Indiferent de ce alegeți să le oferiți, asigurați un stil unitar și o frecvență regulată conținutului și nu uitați să includeți butoane cu îndemnuri în e-mailuri pentru a-i direcționa pe utilizatori spre site. Încă un sfat esențial: nu trimteți mesaje spam publicului dvs. Pe lângă faptul că acestea sunt ilegale în anumite țări, vă veți descuraja publicul și îi veți determina să se dezaboneze.

3. Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO)

SEO este un instrument util care vă poate ajuta să apăreți cât mai sus pe pagina de rezultate ale motorului de căutare și să generați trafic nou. Pentru a avea succes, va trebui să creați mereu conținut nou și captivant, iar Google Trends este un loc bun de început. Tastați pur și simplu domeniul dvs. de interes (de ex., yoga) pentru a urmări cum s-a modificat de-a lungul timpului interesul în căutări pentru domeniul respectiv și ce expresii și cuvinte asociate sunt căutate de utilizatori (de ex., „yoga nidra” sau „hot yoga”). Vă puteți apoi alcătui articolele și blogurile în jurul acestor termeni, astfel încât site-ul să apară mai des în rezultatele căutărilor.

Un sfat important în acest sens este să vă configurați site-ul astfel încât Google și alte motoare de căutare să-l poată accesa cu crawlere și să-l indexeze. Folosiți acest Ghid SEO pentru începători sau vizionați cursul nostru Web la cerere . Dacă sunteți editor, vă recomandăm și acest curs web care explică site-urile mobile, paginarea, conținutul duplicat și multe altele.

Pe măsură ce site-ul dvs. devine tot mai cunoscut, puteți încerca să creșteți traficul extinzându-vă spre piețe externe. Acest ghid vă arată cum să vă localizați conținutul pentru publicul nou din țările vizate.

4. PR gratuit

O altă abordare pe care o puteți încerca este publicitatea gratuită. Pentru început, veți avea nevoie de un comunicat de presă. Acesta poate fi despre orice temă de interes pentru publicul dvs. câtă vreme includeți o perspectivă sau o interpretare proprie legată de aceasta. De exemplu, dacă aveți un blog de gătit și lansați o carte de bucate pentru sărbători, puteți menționa că toate rețetele sunt vegane sau că au fost create de bunica dvs.

Odată ce v-ați hotărât în legătură cu povestea și interpretarea originală, va trebui să stabiliți cine sunt cei interesați. În acest caz, publicul ar putea fi format din bloggeri culinari, site-uri de gătit sau chiar celebrități vegane de pe Twitter. Dacă nu știți sigur cui să trimiteți comunicatul de presă, căutați pe Google un serviciu gratuit de distribuire a comunicatelor de presă.

Sfaturi utile pentru redactarea unui comunicat de presă de succes:

  • Alegeți un titlu de impact care să atragă atenția cititorului / jurnalistului / bloggerului.
  • Treceți direct la subiect. Ce anume oferiți? La ce folosește produsul dvs.? De ce este important?
  • Identificați un unghi inedit sau o introducere interesantă la povestea dvs. (de ex., „Anul acesta, de sărbători, 1 din 5 familii va alege un meniu vegan.”)
  • Pe cât posibil, folosiți propoziții succinte, cu marcatori în loc de paragrafe lungi.

Cel mai important în cazul campaniilor de PR este să aveți răbdare și să nu vă așteptați la rezultate peste noapte. S-ar putea să fie nevoie de mai multe încercări pentru ca povestea să prindă la public și va trebui să investiți timp pentru a identifica și a crea relații cu principalele voci din nișa dvs.

Sunteți gata pentru a obține mai mult trafic?

Chiar dacă oricare dintre strategiile prezentate vă poate fi de folos, vă recomandăm să alegeți doar una pentru început, iar apoi să folosiți statisticile privind site-ul pentru a urmări impactul pe care îl are. Unele abordări dau rezultate mai târziu decât altele, însă veți afla curând care dintre ele funcționează în cazul dvs. și la care dintre ele răspunde cel mai bine publicul vizat. Mai repede decât ați crede, veți avea noi vizitatori pe site și veți fi pe cale să vă atingeți obiectivele.