Resursa

Sfaturi privind generarea de bani pe baza site-ului, pentru optimizarea veniturilor Google AdSense

Imaginea resursei
Noțiuni de bază

Există mai multe modalități de a obține venituri cu Google, începând cu generarea de bani pe baza site-ului prin intermediul programului AdSense. Vă prezentăm câteva aspecte importante pe care trebuie să le identificați atunci când site-ul este pregătit pentru a genera venituri.

Sunteți gata să generați venituri cu Google? Dacă da, asigurați-vă că site-ul dvs. este pregătit înainte să aplicați pentru Google AdSense și să plasați anunțuri pe site. În caz contrar, este posibil ca site-ul să nu fie aprobat pentru Google AdSense. Pentru a vă asigura că site-ul este pregătit să genereze venituri cu Google AdSense, iată o listă de verificare cu elementele de bază.

Site-ul oferă utilizatorilor o experiență pozitivă?

Indiferent dacă ați creat un blog, un forum sau un site static informativ, acesta trebuie să fie pregătit pentru ca vizitatorii să aibă o experiență de calitate. Așadar, trebuie să oferiți vizitatorilor un conținut valoros, relevant, atractiv și plăcut din punct de vedere estetic.

Pe lângă conținutul de calitate, Google verifică și elementele asociate experienței utilizatorilor, cum ar fi transparența și încrederea, ușurința de navigare și durata scurtă de încărcare a paginilor. Prin urmare, asigurați-vă că adăugați informații de contact ușor de găsit (cel puțin numele dvs., un formular de contact și o adresă de e-mail), o bară de navigare simplă și un site optimizat, cu o durată de încărcate cât mai scurtă.

Testați-vă site-ul pentru a vedea cât de repede se încarcă și ce elemente pot cauza o încărcare lentă. Acest instrument vă permite să vă testați site-ul în browsere pe computer și pe mobil, astfel încât să puteți remedia problemele care ar putea afecta experiența utilizatorului.

Ce tip de conținut oferă site-ul dvs.?

Google AdSense este o rețea adecvată pentru familii. Editorii noștri au încredere în faptul că rețeaua Google oferă advertiseri axați pe branding de înaltă calitate, valori ridicate ale sumelor CPC și CPM și acoperire pentru o gamă largă de subiecte. Toate politicile noastre sunt concepute astfel încât să menținem încrederea editorilor și a advertiserilor față de rețeaua Google. Puteți să consultați politicile generale Google AdSense sau pagina cu politicile de conținut Google AdSense pentru mai multe detalii privind tipurile de conținut interzis în rețeaua noastră. Dacă site-ul dvs. are conținut care încalcă politicile noastre, nu veți putea să generați bani pe baza acestuia cu AdSense.

Site-ul dvs. respectă Regulamentul Google pentru webmasteri?

Printre greșelile pe care anumiți proprietari de site-uri le fac atunci când caută modalități de a genera bani pe baza site-ului se numără și urmarea unor sfaturi nepotrivite referitoare la promovarea site-ului. Dacă obiectivul dvs. este generarea de bani prin Google cu ajutorul programului Google AdSense, trebuie să respectați Regulamentul Google pentru webmasteri

Pe scurt, acest regulament indică cele mai bune modalități prin care proprietarii își pot promova eficient site-urile, folosind instrumente oferite de Google (cum ar fi Google Search Console și Google Analytics), conținut de calitate și generarea organică de linkuri, nu scheme de linkuri.

Site-ul dvs. are o politică de confidențialitate?

Politica de confidențialitate reprezintă un aspect la care anumiți proprietari de site-uri nu se gândesc decât în situația în care li se solicită acest lucru. Politica de confidențialitate este o pagină de pe site care explică vizitatorilor modul în care datele lor sunt procesate sau folosite atunci când site-ul utilizează anumite programe, cum ar fi Google AdSense, Google Analytics sau alte servicii care le pot culege informațiile cu caracter personal.

Google vă recomandă să creați o politică de confidențialitate care să divulge toate modurile în care datele sunt folosite privind serviciile Google de pe site, sau să creați un link vizibil pe site, care să direcționeze către pagina Cum folosește Google datele . În plus, Google vă recomandă să creați o divulgare în politica de confidențialitate privind furnizorii terță parte, inclusiv Google, care folosesc cookie-uri pentru a difuza anunțuri, și să informați utilizatorii asupra faptului că pot alege să nu primească anunțuri terță parte.

Este recomandat să folosiți resurse precum Network Advertising Initiative dacă doriți să aflați mai multe despre cum să creați propria politică de confidențialitate. În special, pagina Întrebări frecvente vă poate oferi un răspuns la întrebarea „Cât de detaliată trebuie să fie o politică de confidențialitate?”.

Care sunt cele mai bune practici pentru a evita încălcarea unei politici cu Google AdSense?

Vă prezentăm câteva dintre cele mai frecvente încălcări ale politicilor care pot fi evitate cu ușurință, pentru a vă ajuta să generați bani pe baza site-ului împreună cu Google AdSense.

  • Nu dați clic pe propriile anunțuri Google AdSense și nu încurajați/stimulați vizitatorii să dea clic pe anunțurile dvs. Google AdSense.
  • Evitați traficul de la anumite surse, cum ar fi programele „plată pentru clic”, e-mailurile nedorite sau anunțurile grafice afișate de aplicații software automatizate.
  • Nu modificați codul AdSense pentru a crește artificial performanța anunțurilor.
  • Nu plasați un număr excesiv de unități de anunțuri AdSense pe o pagină și nu folosiți AdSense în anumite moduri, cum ar fi ferestre pop-up, e-mailuri sau software.
  • Site-ul dvs. nu trebuie să determine anumite experiențe ale utilizatorului, cum ar fi să redirecționeze utilizatorii spre site-uri nedorite, să inițieze descărcări, să includă programe malware sau să conțină ferestre pop-up care să îngreuneze navigarea utilizatorilor pe site.

În cazul în care considerați că site-ul este pregătit pentru a genera bani cu Google AdSense, dați clic aici pentru a crea un cont AdSense și accesați Centrul de ajutor pentru a afla cum să începeți.